26e

Det är nu mindre än en månad kvar till jul och  jag har riktiga julkänslor. Jag antar att det till stor del beror på snön..

Jag och alvis har varit ute en sväng på eftermiddagen och som alltid är hon mest intresserad av att äta den. Under några minuter fick jag henne dock på andra tankar och försökte få upp värmen genom lite lek, spring och bus. Men snart var hon på´t igen! Mask i magen eller inte, söt är hon!!







PS. hon önskar sig en ny pulka, en större!

KRAM och hej TREVLIG HELG
♥ ♥

25e november

Denna vecka har börjat och fortgått ungefär som vanligt i det anklewska/fredriksonska hemmet. Alva röjer runt som en duracellkanin med batterier som aldrig verkar ta slut. Hon är högt, lågt, under och över. Hon springer, snurrar, hoppar och gör en och annan ofrivilligt trippelvolt. Tänk om jag hade 1/10 av ungens energi!

Hon är iallafall väldigt hjälpsam och sköter tvättbiten exemplariskt!







I tisdags var jag hos tandläkaren och fick beskedet att jag måste ta bort två stycken visdomständer. Den ena växer tydligen helt horisontellt och sköterskan berättade gärna och ingående om hur de skulle behöva borra upp en del av käkbenet för att kunna nå den. Jag mumlade något tillbaka i falsett och kände hur paniken och tårarna trängde sig på. JAG HATAR ATT GÅ TILL TANDLÄKAREN!! Hellre föder jag ett barn till här och nu!



KRAM, snyft och hej ♥

Socker, socker socker

jag har kommit till den bittra insikten att jag nog håller på att bli sockerberoende! Inte rent socker som i strösocker, utan den lite piffigare varianten - lösgodis. På fullaste allvar har jag kommit på mig själv att flera gånger längta till fredagkvällarna eftersom man då "får" äta godis. Jag älskar godis! Inte kakor, tårtor eller andra plufsiga verk. Men GODIS!! Fasen att det ska vara så gott med de där 10 första bitarna i påsen.. Jag har haft ett par riktiga slöveckor med träningen eftersom jag har släpat/släpar på en jäkla förkylning och som ett resultat av detta kommer godissuget fortare än kvickt. Skärpning!!



Som att någon där uppe läst mina tankar möttes jag ungefär nyss av följande artikel på aftonbladet.se:



7 geléhallon

– ger 100 kalorier




För att göra av med 100 kalorier motsvarar det en halvtimmes promenad.



Tänk att 7 jäkla små geléhallon kan göra så ont men smaka så gott! (hjälp, undrar hur många promenader jag ligger back) Tur att julen snart är här så man äntligen kommer skippa allt det där vad godis, mat och extra kalorier heter......

KRAMBANAN

 

 

 


Fröken frost

och damen dimma har visst kommit på besök idag, nu har det ändå lättat lite för inatt när jag var uppe ett varv med skruttan såg man verkligen inte en meter utanför fönstret!





Idag ska vi skriva på kontraktet till vår nya lägenhet! Vi längtar tills vi flyttar, hoppas hoppas någon ivrig själ vill ta över vår så fort som möjligt!!


Jag har kommit på en till sak jag önskar mig i juklapp

En riktig verktygslåda!! Skokartongen börjar sjunga på sista versen..


Till "syverktygen" önskar jag mig denna fina sykorg, finns på Panduro Hobby (bla Hageby centrum) och kostar 149:-



Jag återkommer snart igen med lite förslag på kläder till Alva!

Hoppas du får en bra dag!

KRAM


12/11

Igår var jag ute och rastade barnet i snön. Å vilken snäll mamma jag är tänkte jag, som ger mig ut i slasksnö för att roa mitt barn. Jag sprang, gjorde racerbilsljud, sprang i snäva svängar och i nedförsbackar (och såklart då lika många uppförsbackar). Ja jag drog den där pulkan i världens blötsnö som en annan jädra travhäst så svetten sprutade. Vad gör barnet? Äter snö med största koncentration! Hon satt lugnt och stilla där i pulkan utan att röra en enda min. Emellanåt hängde hon lite på sidan för att släpa sin lilla vante i snön för att sedan stoppa hela handen i munnen och käka upp allt. Kul tjej! Eller tydligen okul mamma...






Idag har vi varit och sagt upp vår lägenhet! Vi har hittat och fått en lite större och lyxigare (MED HISS!!!!) i Vilbergen. Vi gick dit på visning härom dagen utan förhoppningar och det slutade med att vi båda föll pladask för både läget och själva lägenheten. Det ska bli både kul och skönt med lite bekvämare boende. Vårt kontrakt löper ut den 1a mars, men vår förhoppning är att någon vill ha vår lägenhet tidigare så att vi kan flytta in i den nya som står tom from januari. Så nu håller vi på att mentalt flytta in.

Alldeles passande med flytt och stundande jul har jag hittat en matta som jag tycker är så himla fin, tänk om tomten skulle släppa ned en sån här fin:



De är vändbara och kan användas/varieras efter tycke och smak




En rosa variant skulle passa finfint i skruttans rum




TJUSIGA va? De finns i massor med färger och du hittar dem på
www.mattsmattor.se

Hoppas att du får en trevlig helg! Själva ska vi kicka igång fredagkvällen med 40års kalas och imorgon åker vi till nyköping för att hälsa på semesterfirarna som varit på Madeira! Kom ihåg Fars dag på söndag!!

KRAM och hej!

vintergatan 1

Jag och skruttan har varit ute hela förmiddagen i snön. Jätteskönt och vi hade tur att få se solen några härliga minuter!







Som ni ser har vi fått ta fram "traktorn" tills plogarbetarna fått undan snöhögarna. Den är verkligen som en bulldozer den där vagnen. Nog för att den gnisslar, knakar och att det typ alltid är punka på den, men jäklar vad den tar sig fram smärtfritt i alla underlag! Den nya vagnen får snällt vänta tills det blir snöröjt.

Alva har ju sina egna idéer om det mesta och efter vår 5-stjärniga lunch bestående av pulvermos och fiskpinnar roade (och gör visst fortfarande) hon sig med att försöka få fart på en låda. Hon klättrar ner i den och sitter och gungar fram och tillbaka som om hon vill att den ska köra iväg.. Tråkig låda som inte kan rulla!!






I helgen var jag i finspång en sväng och ännu en gång tog vi en sväng till slottsparken för att mata de alldeles för närgångna och ohyfsade änderna.






Bion som jag och erik var på under kvällen var tyvärr hur dålig som helst! Jag blev alldeles åksjuk av den dåliga 3d effekten och hade ont i huvudet tills dagen efter. Men ÅÅÅÅ så skönt det var med sovmorgn, jag vaknade inte förrän 9.30! Det ni!

KRAM och hej

På allas läppar

Nej, jag menar inte ståhejet om knugens påstådda kvällar med kaffeflickorna. Personligen är jag väldigt ointresserad av karl gustaff historien. Det som den här veckan fångat mitt intresse är svt:s nya seriesatsning om bortskämda ungar. Mitt första intryck efter att ha sett det första avsnittet är ungefär: ?!?!?!?!?!?!!?

För att bilda din egen uppfattning finns serien att se på svt play och här är ett smakprov:




Mycket tvtips blir det nu, men om du missat 5:ans succéprogram "pensionärsjävlar" så måste du verkligen titta! Jag skrattar så jag kiknar varje gång! Det går inte att visa här, men har du tid och lust finns avsnitt 1 här:

http://www.kanal5play.se/program/play/pensionarsjavlar-s01e01


Det var allt för nu


Kram och hej

Sömnbrist? Ja!

Godmorgon! Idag är vi uppe med tuppen. Alva bestämde sig för att vakna vid 5.40 och plötsligt verkar hennes vanliga gå upp tid, 7.20 som jag annars tycker känns tidigt, vara världens längsta sovmorgon! Igår natt bestämde hon sig för att vakna redan 2.30 för att hålla sig (och såklart även mig) vaken till sisådär 4.30. Hon var då klarvaken och gjorde allt hon kunde för att den där tråkiga morsan skulle börja leka någon gång! Det hände aldrig.. ZzZzZzZzZ!!!!!

Hur som haver, väl uppe gillar jag ju tidiga mornar så nu är det dags för kaffe och bollibompa!



Skruttan tycker det är jättemysigt att lägga sig i soffan och titta på barnprogram en stund innan vi kommer igång på riktigt.

Hoppas att du har en skön morgon och att du får en bra helg! På lördag ska vi se Saw 3D på bio tänkte vi. USCH och fy! Efter det blir jag garanterat sömnlös ytterligare några nätter! Självförvållat visserligen....



KRAMAR

Livet är inte dagarna som passerar - det är dagarna du minns

Jag älskar reklamen från fritidsresor med Mads Mikkelsen och ännu mer när David Hellénius gör parodi på den!




Andra november redan, var tar tiden vägen?! Vad sjutton har vi gjort hela oktober? Hua, snart är det bara 2månader kvar tills det är dags för alva att börja på förskolan. Den 17e januari har vi fått plats på domarringen bara 300m härifrån. De har bra rykte så jag hoppas att det kommer bli bra! Det blir erik som får ta inskolningen eftersom jag ska börja jobba den 3e. Spännande!!

Alva har haft några jobbiga dagar med massa tandsprickningar. På bara några dagar har det kommit fram flera tänder till och det syns nu 6st och det känns att fler är på väg. Det är förstås jobbigt för henne att det gör så ont så hon är extra gnällig och sover väldigt dåligt om nätterna.



Det har börjat efterlysas julklappslistor!
Jag håller på att knåpa ihop Alvas lista och det jag kan komma på nu är

Det som verkligen behövs;
- Kläder! Både inne och ute

Det som skulle vara kul;
- En gunga att ha inomhus (som går att skruva upp i taket)
- Bobby car
- Gunghäst (behöver inte vara just en häst, jag har sett ett gulligt gungfår med päls!!)
- Presentkort på Mitt lilla kryp in eller Babyland/babyproffsen
- Kritor/målarsaker
- Mer böcker
- Cd-skivor med barnmusik, gärna något med rörelser till

Om jag kommer på något mer i kategorin behövs säger jag till! Annars är det fritt fram så att säga!

Om jag själv skulle få önska sig något av tomten så skulle det vara:
- ett nytt regnställ
- bidrag till ett par inneskor att ha till jobbet
- en kökssoffa! Jag har sett jättefina begagnade gamla soffor som jag gärna skulle vilja slipa och måla vita till lite Shabby chich stil. Det ska alltså inte vara någon ny sprillans möbel utan fin fast med lite skavanker.
- massage!!

Det var nog allt för idag den här dagen av alla dagarna
Kramis


RSS 2.0