Livet är hårt

Är det inte gulligt så säg. Livet är tufft ibland, speciellt när man varit ute i friska luften och som pricken över i gått själv uppför alla trappor i trapphuset. Då är det väl härligt att gå och hämta sin napp och ett gosedjur för att på några minuter somna på madrassen! Önskar man själv hade lika lätt för det där.. Nej själv ska jag göra mig en kopp kaffe och glo på något missat program på webb tv! Hoppas du har en härlig tisdag!!

KRAM



25/10/10

Alva och jag har nyss varit ute på en promenad i det härliga höstvädret. Det är verkligen svårt att klä sig nu, solen värmer med vinden kyler som bara den! Skönt har det då varit hur som helst!





Helgen som gått har varit väldigt behaglig. I fredags åkte jag och lillstumpan till Finspång för att hälsa på stora familjen och vi hann med nästan alla! Erik var på personalfest och det hade varit väldigt lyckat.
I lördags kväll fick vi trevligt besök av frida och krille. Vi åt massa god mat, drack gott vin och spelade buzz. Mycket trevlig kväll och jag är superglad att de bor så nära nu för tiden ♥


Hoppas att du mår bra där ute!
KRAM



måndag

Hej där!!

I tisdags var vi en sväng i finspång och matade änderna i slottsparken, usch jäkla äckliga fåglar! Helt galna och hoppar efter maten. Alva var väldans faschinerad och sprang runt och kvackade bland alla fjäderfän tills jag fick nog och låste fast henne i vagnen.






Ännu en super helg har passerat. I fredags hade vi en myskväll här hemma jag erik och alvis. På lördag fm tog vi en långpromenad i det underbara höstvädret och gick till vasaparken och lekte lite med skruttan, jättemysigt att vara ute i solen hela familjen!








På eftermiddagen åkte jag till sthlm för att träffa alla fina tjejerna för en tjejkväll. Väldigt kul att äntligen ses allihop, det blir alldeles för sällan!


Alva har (äntligen) fått ytterligare två tänder, de två övre. Så förra veckan var ganska gnällig och humöret var inte lika på topp som det brukar. Lilla skruttan, det är jobbigt att växa och bli stor!



Skön sovstajl har hon allafall fortfarande!

Hoppas du mår bra!
KRAM

Vår helg i sthlm

Hej på dig!

Hoppas att du har haft några fina dagar! Jag tänkte berätta lite kort om våra härliga dagar som vi hade fre-sön i den fina huvudstaden. Vi fick hotellövernattning och resturangbesök i present av eriks föräldrar när vi tog lärarexamen och detta skulle vi nu alltså använda!



I fredags checkade vi in på hotellet som var jättefint, skålade in helgen med en flaska vin och begav oss därefter till chinateatern där vi hade biljetter till Ugglas revy. Den var galet rolig och både jag och erik skrattade oss dubbelvikta många gånger om! Rekommenderas!!

På lördagmorgonen svullade vi såklart i oss av den underbara hotellfrukosten och strosade ned till stan i det soliga och kalla höstvädret, supermysigt! Vi kikade i massa fina butiker och drack kaffe i solen innan vi knallade hemåt. På kvällen hade vi bokat bord på en jättefin resturang, Divino. Där väntade 6-rätters middag och det smakade helt underbart!
Vi fick:
Pilgrimsmusslor, ostron, citron med forellrom

Piggvar med havskräftsskum på varm vaniljkräm

Färsk tortellini med anklever tillsammans med anklår, plommon, hasselnötter med plommonsky

Spädgris, jordärtskocka med lök och äpple

Getost med aprikossorbet

Chokladsnittar med körsbärsmarmelad

Till detta slog vi även till med varsin vinmeny med goda viner till varje rätt! Så fulla, mätta och glada tog vi oss en bit utanför stan och hälsade på några pluggvänner innan vi begav oss hem till hotellet igen.

Väl där hade klockan hunnit bli efter 24 och datumet 101010 hade infunnit sig. Erik den filuren överraskade mig därför med en väldigt väldigt fin kärleksförklaring och nu surprise surprise är vi förlovade!!


Såhär fina är våra ringar!

Det ni, var vår supermysiga helg! Underbar från början till slut!

KRAMAR
♥   

Torsdag

Hej där!

Idag har vi varit och köpt ny vagn till Alva, efter många turer och funderingar slog vi äntligen till på en babyjogger city mini. Vi invigde (inveg?) den när vi var och handlade förut och jäklar så smidigt det gick! Till skillnad från vår andra traktorvagn där man måste använda varenda muskel i armarna när man ska svänga, flöt denna super smidigt bara med hjälp av lite manövrering med ena fingret! MYCKET BRA KÖP!



Det inträffade en annan grej när vi handlade, något jag nu fortfarande flera timmar senare sitter och stör mig på! Jag hade precis betalat när erik som packar i varorna säger att vi behöver en påse till. Ibland brukar jag lite fräckt smyga förbi kassan och fråga om det är ok att jag tar en påse till, vilket oftast går bra. Idag kände jag att jag åtminstone måste fråga före jag tar en (snäll snattare, jag vet!).
Jag frågar kassörskan hur mycket en påse till kostar i hopp om att hon ska säga att jag kan ta en:

Jag: Ehh oj, vi behöver visst en påse till, vad kostar det?(hoppas hon säger att jag kan ta en!) Tittar i plånboken och ser 2 femtioöringar. Erik hade 1kr.
Kassörskan:2kr!
Jag: Jaha oj, och jag har tyvärr bara 1kr, för man kan inte betala med 50öringar va?
Kassörskan: Nää
Jag: Okej, men det står ju att plastpåsarna kostar 1.50kr? Då måste man ju kunna betala det?
Kassörskan: Nej men du kan inte betala med 50öringar
Jag: Okej, så jag får inte ta en påse ändå då? (vid det här laget har jag redan sänkt mig under allt vad värdighet heter! Stå och förhandla om en jävla plastpåse!! Tänker jag och skäms som en hund)
Kassörskan suckar: NEJ, alltså de kostar ju 2 kr!
Jag i chock ståendes med öppen mun: Ehh, jaha...
Varpå kassörskan säger hej hej till kunden efter mig och börjar dra nya streckkoder mot den pipande lasern. NEJ! Punkt slut! Påslös!

Jag vet inte vem av oss som egentligen var mest knäpp, för å ena sidan tycker jag att om jag nu handlat i denna affär för massa hundratals kronor så kan de fasen bjucka på en halv påse. Men om man ser det åt andra hållet så tänkte hon nog likadant - din snåla jävel betala 2kr för påsen! Självklart hade jag kunnat betala påsen på kortet, men...? Hennes bestämdhet gjorde mig alldeles mållös och tankeverksamheten stannade tvärt.
PINSAMT blev det hur som helst!

Raskt över till något annat: imorgon åker jag och Erik till huvudstaden för att tillbringa 2nätter på hotell och roa oss på egen hand utan vår kära lilla skrutta som ska få vara kvar hos farmor och farfar i Enstaberga. Det ska bli både mysigt och lite konstigt. Men mer om vår helg får du veta efter att vi varit där!

Hoppas du får en fin helg!!
KRAMAR

Höst!

Nu har det gått och blivit höst på riktigt! Härligt!!



Med oss är allt toppen! Hoppas att du också mår bra!

KRAM

RSS 2.0