Vecka 37

Hej där!

Nu börjar det nästan bli en standardfras att inleda med en ursäkt för att det var så länge sedan sist, så det är bäst att få det gjort, förlåt! Igen..

Här har vi raskt trampat in i vecka 37 och det återstår bara dagar kvar tills det sagda datumet, men för min del så får lilla hjärtat gärna komma snart redan. Jag är redo! Nu får ni missförståmig rätt, men hur mysigt och härligt det än må vara med en tjock bebismage och att känna den lilla där inne, så ska det bli väldans skönt när kulan är borta! Tänk att få sova på mage igen! UNDERBART!!

Veckan som gått har mest bestått av att styra runt här hemma och att börja läsa inför matte kursstarten som är på måndag och jag kan säga att jag redan har stött på problem. Just nu läser jag om algebra och onödiga formler hit och dit. Och som om det inte vore nog med att läsa sk*ten på svenska så är vår huvudlitteratur en engelsk bok på 800 sidor... Somnar du av tanken? Jag med.. Raskt över till något annat..

såhär ser vi ut nu




Jag måste också visa den fina koftan och åkpåsen som min mormor och mamma stickat åt bebben under sommaren, tycker att de är så söta:





TACK Mormor!





Och TACK Mamma!

Imorgon ska vi på vår föräldragruppsträff igen, vi var där även förra fredagen och det var faktiskt över förväntan. Barnmorskan som höll i det hade en hel del tänkvärt att säga. Som tjej/kvinna/mamma tror jag dock man har mer koll på läget och situationen än vad männen/papporna har, och därför tror jag dessa träffar är mer nyttiga för just dem. De flesta tjejer jag pratat med har, som jag själv, redan plöjt igenom varenda tidning och bok man kommit över, medans killarna intar en mer passiv "inläsningsroll".. Detta gäller ju såklart även Erik (som för visso påstar att han läser när jag inte ser) och jag satte nästan i halsen när barnmorskan frågade just honom av alla i rummet följande;

B: Erik, vad vet du om förlossningen?
E: Jaa, alltså jag tycker att jag har ganska bra koll, jag vet nog det jag behöver veta.
B: Ja men kan du inte försöka sätta ord på vad du vet? Vad vet du?
E: Tjaaa, alltså, de kommer in där och blir upplagda på ett bord och börjar krysta....

Haha jag tror jag dör av skratt, min söta lilla Erik kommer ju få en smärre chock där inne på förlossningen. Bäst att jag ser till att dela med mig av lustgasen tror jag! Förhoppningsvis blir det just så okoplicerat, man blir upplagd (förhoppningsvis på något annat än ett bord) och börjar krysta.. Och ploff!!
Vi får väl se..

Hej med dig! Vi ses nästa gång!

KRAM

    

Vecka 36

Godmorgon!

Nu är det några dagar sedan sist men vår vardag rullar på som vanligt.. I måndags fyllde Erik 25 och det firade vi tyvärr väldigt blygsamt.. När han vid halv åtta tiden äntligen kommit hem och avklarat både skola och träning nöjde vi oss med att äta lite god mat och att skåla med svartvinbärssaft! En mycket lugn och stillsamkväll alltså. I present blev det en helårs prenumeration på tidningen BODY, så nu kommer jag väl förmodligen se röken av min kära ännu mindre och de på gymmet kommer nog att se honom desto mer (hur det nu kan bli mer än sju dagar i veckan). Förmodligen firar vi lite i efterskott i helgen också, för först då får/vill han ju äta tårta! Tänk vilken självdiciplin...



Vad gäller den lilla/e plutten där inne så "ska" den nu i vecka 36 vara ca 46 cm lång och väga ungefär 2,750kg. Stora lilla plutt! Tänk att den i stort sett är färdig och i princip kan komma ut när som helst! Den har fått det lite trängre där inne och rör sig inte lika mycket som förut, men när den väl rör sig så går det verkligen inte obemärkt förbi! Hela magen ställer sig ibland på lut och den svajar fram och tillbaka. I måndags var hjärtslagen nere på 136 och så låga har de aldrig varit innan (147-158), hmmm, är du en liten pojk trots allt? 

Igår satt jag och sorterade alla veckobilder från vecka 8 tills nu, och jäklar vilken skillnad det är! Ni ska få se..
Detta är i vecka 16 och här tyckte jag att jag blivit "lite tjock"..


Haha! Och vad tusan är jag nu då? Bilden är från igår.

Man kan säga att det jäser!

Tänkte att jag nångång skulle lägga upp alla veckobilder från början till slut, men det får jag nog göra när vi fått vårt nya internet då det går lite snabbare! Nu ska jag pallra mig ner till biblioteket och låna på mig lite kurslitteratur, ska nämligen till skolan ikväll på min första lektion. Hoppas att det blir något att hänga i granen!

Kram och hej






         

Hej hej

Jag hoppas som alltid att du mår bra!

Här med oss är allt bara fint och vi njuter nu av sista helgen innan skolan och en ny termin sätter igång på nytt. Veckan som gått har mest bestått av jobb (torsd, fre) och att pyssla i bebisrummet och jag kan säga att det verkligen ser ut som ett bomnedslag från golv till tak där inne. För vart ställer man alla gamla möbler och prylar  för att göra plats för allt nytt? Varenda pryl och möbel har snart cirkulerat runt och bytt rum minst två gånger och jag får ingen riktigt ordning alls på tillvaron. Hur ska det gå framöver? Tänka att vi ska få plats med ännu mer saker sedan vartefter! Ojojoj, jag tror vi måste flytta...

 Förra helgen var vi som bekant ute med svärföräldrarnas båt. Vi hade en superlyckad och trevlig helg med väldigt bra väder!







Vem tror ni kom i vattnet smidigast? Jag, den strandade valrossen eller Erik det flygande lejonet? ..... rätt svar! Hur som helst var det 23 grader i vattnet och hur skönt sopm helst att svalka hyddan lite..





Höjdpunkten på hela dan och kvällen var helt klart marshmallows grillning! Mmmmmm:)









I onsdags gick vi in i vecka 35..





Nu en ½ vecka senare känns det som att magen växt ännu mer och framförallt sjunkit nedåt, det går snabbt såhär i slutet..

Vi ses snart igen hörrni! Hoppas ni mår bra!

Kramkram





Svettigt..!

Hej fina du!
Hur mår du i värmen? Idag har det varit smällhett här i staden så jag och min kära andra hälft och jag tog oss ut till bråviken för lite bad och solande, ett mycket lyckat beslut och doppen var mycket välbehövliga! Jag antar att man inte får klaga nu när värmen kommit tillbaka, men faktum är att jag trivts som fisken när det varit lite svalare, jag blir helt slut så fort den där gula lampan visar sig..

Igår vandrade vi in i vecka 34 och det betyder att det är 6 veckor kvar till planerat nedsläpp. Nu börjar vi växa hej vilt och endast slutspurten återstår, så här ser vi ut:



Veckans bestyr och projekt har för övrigt bestått av att måla om vårt otroligt fula köksbord, innan var det helt träfärgat, ungefär så här.
Före.

Men nu några liter vitfärg och svettdroppar senare ser det alltså ut såhär, tadaaaaa:
Efter


Fint va? Får jag säga det själv så är jag händig som en hel karl! Nu till kvällen har jag även visat min talang i bakning och ska nu kasta mig i soffan med lite glass och kladdkake muffins.



Imorgon är det fredag igen(!) och jag har blivit tillfrågad om att jobba lite, vilket jag tackat ja till. Så först blir det att knega sig svettig i några timmar och sedan på eftermiddagen åker vi till Nyköping över helgen för att eventuellt fara ut med svärföräldrarna och båten. Hoppas på en härlig helg!

Tänkte även berätta att min skolsituation nu löst sig hyfsat! Jag har kommit in på alla de distans kurser jag sökt och kommer att kunna få ihop min examen genom en kvällskurs i svenska (i linköping) och en internetbaserad mattekurs i Falun. (Det betyder att jag kan fixa skolan genom att lyssna på föreläsningar osv via datorn och att de skickar tentor och uppgifter till universitetet här i norrköping så att jag kan göra dem här.) Skönt va?! Jag håller tummarna för att det går smidigt och att det kommer lösa sig utan större hinder på vägen.. 

Jag hoppas att du mår bra och att vi ses snart!
Svettiga sommarkramar 



      

Det ska va husvagn

Hej du!

Nu är vi tillbaka från vår minisemester på västkusten. Vi har haft det rackarns mysigt och trevligt även fast det mest blåst kuling och storm varje dag. I lördags hade vi dock fint väder och det blev sol och bad på klipporna! Vi ger mamma och pappa massor av tack och kramar för en riktigt supervistelse!


Snygga familjen gör sitt bästa för att se likadana ut (som man måste göra på en camping)


Erkan gillar att retas med svärfar..




Är någon förvånad?:)



Kul kul med Ullared och gekås! Vi (eller rättare sagt jag) fick med oss en stor påse hem med massor av fina onödigheter. Dock var det så sinnessjukt mycket folk att man knappt inte orkade ta sig framåt där inne, så vi får göra om trippen igen någon gång i höst tycker jag. Det tycker INTE Erik.. Så kanske vill du följa med istället?



Mitt i stormen skulle det minsann badas! Men jag höll mig på torra land och skötte dokumenteringen..





















Det har blivit mycket kortspel, gott ätande, skrattande, promenader på klipporna och annat strosande och mys. Som sagt, en toppenhelg i gamla kära Varberg.
I söndags lämnade vi mammsen och pappsen och for till Göteborg för en snabbvisit hos Eriks faster, kusiner och deras familjer. Även det en mycket trevlig dag och med oss hem fick vi den fina bebisvaggan som gått i arv till många barn i släkten. Bild på den kommer vartefter..

Hoppas att du mår bra där du är! Vi ses snart igen!
Kramar     




RSS 2.0