100831

Hej på dig! Har du haft en bra helg? I lördags var jag på ikea med mor och far och i söndags var vi ute i finspång och plockade svamp. Jag och erik blev iväglurade till riktig snårskog (tilläggas ska att det nästintill ösregnade) där vårt enda mål blev att ta oss därifrån ouppätna av vargar och helskinnade från alla taggbuskar. Svampen (som inte ens fanns) kom alltså i sista hand. Den som glatt lurade iväg oss kom själv hem med ungefär tre gånger så mycket svamp som vi... Ingen nämnd ingen glömd...


Sådana här finingar fanns det gott om, de gula släktingarna lyste dock md sin frånvaro..

Annars har vi mest roat oss med att göra om lite här hemma, Alva har ju som bekant fått ett eget rum nu och vi har börjat att pynta lite där:







Vi har varit lite innen på att pigga upp väggarna lite med nya tapeter/måla men efter några samtal med hyresvärden där vi förstått att tapetsering får ske från egen plånbok och med egen arbetskraft samt att målning/spackling/slipning blir ett HÄSTJOBB la vi ned de funderingarna och sparar orken till ett ev framtida boende...

Till sovrummet har jag investerat i en alldeles underbar filt, jag älskar'n!


Vi har även flyttat ut matbordet i köket


Och gjort en datahörna där matbordet stod förut


Så blev det!

Vi ses!
KRAMAR



100828

Natten till igår fick Alva feber och hon är fortfarande varm även om det nog är lite bättre. Jag kan inte komma ihåg när hon sist var sjuk? Det var väldigt väldigt längesen!
Planen idag var att åka till IKEA, men med en liten sjukling hemma bestämde vi oss för att en av oss åker och en stannar hemma. Du kan säkert gissa vem som gör vad och att ingen av oss grät floder över beslutet - jag får en heldag utan karl/barn på ikea och karln får en heldag hemma i soffan utan trängsel och hysteri! Alla glada alla nöjda!

Om en månad fyller ju guldklimpen 1år och vi har redan börjat få lite förfrågningar om det är något särskilt som hon önskar sig

Det jag kan komma på just nu är:


CD spelare. Just denna är en philips från elgiganten.


Ett bidrag till en ny vagn. Vi tror att det blir en Babyjogger city mini


Bidrag till en ny barnstol



Kläder stl 74 (just nu/snart) eller 80 (om någon/några mån)


Böcker av alla slag



Roliga leksaker, ex plocklåda och bultbräda


CD skivor med barnmusik


Pussel



Hoppas att du får en bra dag! Jag ska börja vässa armbågarna och meditera psyket inför för en lönehelg på ikano!

KRAMAR








Ett rosa slott..

.. kom jag bland annat hem med efter en sväng på stan idag. Jag hade trevligt sällskap av två goa mammor och Alva var i gott sällskap med två superfina pojkar! Dock blev jag lite ledsen när jag kom hem för jag upptäckte att jag tappat en jättefin ljusmaschett som låg i påsen under vagnen, typiskt när det händer!

Alva trivs hur som helst ypperligt i sitt nya prinsessnäste!






Hoppas du mår bra!!
KRAMAR

De blir bara yngre och yngre..

..de där rånarna! Bytet blev en påse majskrokar och tjuven flydde till fots med en gåvagn av blå bamsemodell. Som tur var hann Erik ifatt den lilla tjyven..




Hahaha!

KRAMAR





måndag

Min helg har mest bestått av jobb. Det var mina sista dagar på sommarjobbet både för den här sommaren och kanske någonsin..? Det är verkligen med blandade känslor man säger hej då när man går ut genom dörren, å ena sidan är det ju alltid skönt att få gå hem, men å andra sidan känns det sorgligt eftersom man inte vet när eller om man kommer att träffas igen...


Erik och Alvis har hur som helst haft en riktig myshelg här hemma utan mig, rena semestern skulle jag tro! Alva är en hejare på att stappla sig framåt nu, vi bara väntar på att hon ska knalla iväg på eget initiativ och utan att vi hejar på henne. Duktiga tjejen!!




Tittut!

Hoppas att du mår bra!
KRAMAR

Ny design

Nej du har inte kommit fel, jag har bara ändrat designen lite igen! Det finns så många fina färdiga mallar som är gratis och superenkla att kopiera in, det svåra är att bestämma sig för bara EN!

Mer från oss får du imorgon!

KRAM och godnatt



GRATTIS

på födelsedagen Darling!!

Idag är ingen vanlig dag för det är Eriks födelsedag
HURRA HURRA HURRA HURRA

Grattis gubs
vi

dig


Igår var

jag och erik ute i skogen för att plocka lite svamp. Vi dumpade trollet hos mormor och morfar och knallade upp till norrmalmsskogarna. Tyvärr verkade det som att vi gick i någon annans fotspår men trots det och att det möjligen var lite tidigt på året hittade vi (läs erik) lite gult guld!

Vi tänkte ta med oss Alva först men eftersom vi fortfarande inte tagit oss i kragen och skaffat någon vandringsryggsäck åt henne fick hon som sagt vara kvar på tomten på djurgårdsvägen. Erik den hemmafixaren hämtade en sax och tyckte att vi kunde gå ut såhär:



Alva och jag skrattade ikapp, så roligt det såg ut! Vi får nog ta och köpa en sån där rygga eller vi kanske kan önska oss en i 1års present? Veckorna blev till månader och månaderna blev år, tänk att lillgumman snart är 1 år, hua så fort det gått!






Hoppas du får en härlig dag!!

KRAM

I fredags

hade jag och Erik en helt barnledig kväll och passade på att gå på bio. Vi såg Inception och den var helt okej, väldigt avancerad! Vi hann med att hälsa på min mormor maggan innan jag lämnade av skruttan på djurgårdsvägen


Efter att hennes mormor och morfar lämnat av henne här igen igår fick vi besök av Eriks familj. Vi fikade på mysiga färgargården, grillade och roade oss gott åt lillgumman som alltid håller låda. Igår sprang hon fram och tillbaka i lägenheten med sin gåvagn tills både hon och vi var alldeles svettiga.



Alva håller för övrigt på att få sin första efterlängtade tand! Andra framsteg är att hon nu står upp utan att hålla sig i något och om man står framför henne vågar hon ibland ta ett steg eller två framåt!

KRAM



De..

..här fynden från Ellos har jag just hämtat hem från posten:

Söta små blomlådor att pryda Alvas rum med, undrar hur länge de kommer att få sitta ifred? Får borra upp dem långt upp på väggen. Tanken, vartefter, är att göra en liten sittplats med bord  och stolar och fönsterliknande speglar lågt ned på väggen med garinder. En kuddhörna har vi redan pysslat ihop, men ett besök till ikea måste göras och vi måste ha många många fler gosiga kuddar och madrasser!




Till mig själv hittade jag den här Esprit väskan som var nedsatt 50%, ett riktigt kap med andra ord!



Idag ska jag och Alvis gå på studiebesök på en förskola som vi sökt plats på. Det är så himla svårt det där med alla beslut som ska tas. Det ska stämma någorlunda geografiskt, klicka med personalen (de får ogärna vara dinosaurier med vissa ålderdomliga värderingar), hur barngruppen ser ut, personaltätheten osvosvosvosv.. Eftersom vi båda är lite i branschen, och jag har ett kontrollbehov som inte är av denna värld, är vi inne på att välja ett föräldrakooperativ. De vi har kollat på verkar jättebra. Som förälder arbetar du på förskolan 1 dag/ månad och utöver det hjälps man åt med diverse projekt som ska fixas, ex måla lekstugor, bygga nåt nytt, anordna fester mm.
Erfarenheter? Rekommendationer? Ja tack!

KRAMAR



100811

Frågan är varför man ska köpa så mycket leksaker till sina barn, det finns ändå inget som är så populärt som burkar, kastruller och allt annat som står innanför skåpsdörrarna..



Jag har blivit otroligt fascinerad av och totalt snöat in mig på dessa söta små bakverk som kallas makroner, skulle gärna vilja ge mig på att snickra ihop ett par stycken, de som smakat säger att de är beroendeframkallande... Någon som bakat tidigare och vill komma hit med experthjälp?






Ullabella skickar en hälsning!



KRAMAR

Nu är vi tillbaka..

..från sommarlovet! Som du ser har det skett några förändringar i designen, jag kände att det var dags för en sådan! Vad tycker du?

Det var ju väldigt väldigt längesen sedan sist och förhoppningsvis har du haft en bra sommar?! Vi har haft det superbra, även om vi inte haft så där värst mycket ledigt så har vi ändå lyckats skramla ihop ett par riktigt fina och mysiga dagar tillsammans. Bland annat hann vi med en liten tripp ner till grebbestad där mamma och pappa hade husvagnen.


Dagstur till vackra Fjällbacka! (typ enda dagen med sol)


Alva har lärt sig massor med nya bus:










och att fuska i kortspel...


Idag var vi på bvc och alva fick massor av beröm för sin utvecklade motorik och balans/stadighet. Det är ju alltid kul att få ett kvitto på ungens friskhet!

Jag hoppas att du mår bra och att vi kan ses snart nu när semestrar börjar ta slut!

Massor med Kramar








RSS 2.0