Finaste

Hej på dig. Tänkte visa dig vårt lilla underverk.. Vi kan bara inte få nog av henne! 







Det riktigt värker i hjärtat av kärlek till vår fina lilla älskling, hon är det bästa som hänt och jag kan knappt tro att det är sant! Vi är världens lyckligaste!
Älskar er mina två älsklingar!


Efter helgen ska jag försöka ta tag i att höra av mig till dig, jag har haft famnen full och tankarna någon annanstans, ja du förstår säkert.. 
Men KRAAM till dig!

Alva

Hej alla och tack för era gratulationer!

Nu är världens finaste lilla Alva här! Hon kom i går (tisd) kl 8.40 och vägde 3090g och var 47cm lång. Allt gick bra så vi kunde gå hem på eftermiddagen vid 16 redan. Hon är världens finaste tjej och vi är verkligen världens lyckligaste! Du får höra mer och se bild på gumman en annan dag..

Hoppas att du mår bra!
Massa kramar

090919

Näää.. fortfarande ingen bebis så långt ögat kan nå! Jag har verkligen helt fel taktik, så fort jag känner en minsta antydan till förvärk blir jag överlycklig och tänker "nu kommer den"! Jag tror jag får byta taktik med omvänd psykologi, ...jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte... Tror ni den kommer då? Kanske ska vi kanske börja slå vad om när den kommer? Jag börjar bli lite uttråkad av det här väntandet, (jag vet, redan) så det är väl lika bra att ställa in siktet på igångsättning den 5e oktober.. Usch vad länge. Men jag antar att den som väntar på något gott..



Tyvärr har jag inte så mycket alls att dela med mig av, bara en massa VÄNTAN.
Håller tummarna för att lill*n inte kommer snart!

KRAAM till dig

090913

Nej, fortfarande ingen bebis.. Den verkar ha det bra där inne och verkar inte vilja komma ut än, men jag hoppas att det blir när som helst! Jag har överanalyserat varenda förvärk nu i två veckors tid och hur mycket det än strålar nedåt i benen och värker tag i hela magen och ryggen så verkar det ändå inte vara på riktigt, det bara tränas och tränas..

I fredags hade jag besök av Cissi och hennes två flickor, mycket trevligt! Det är som julafton när jag träffar henne, hon har alltid med sig något fint och användbart som de inte längre har användning av. Den här gången blev jag ägare av en jättefin babysitter!
Igår (lördag) var jag hemma i Finspång hos mamma och pappa under dagen. Vi traskade ut i skogen för lite svampplockning och vi hittade massor med trattisar!



Förra helgen var vi ju ute i Nyköpingsskogarna och plockade svamp, då såg snyggve 1 och 2 ut såhär:







Igår kväll lyckades vi äntligen få lite tid över för att ta oss an den berömda gipsavgjutningen, man kan minst sagt säga att det var lite kladdigt, så att ta kort under själva förloppet var inte att tänka på. Däremot får ni se resultatet som senare ska fästas upp på en vägg..





Jag tackar mammas och pappas granne Marie för gipsbidraget! Tänk att jag sprang runt halva Norrköping för att hitta gips, utan resultat.. Så utan henne hade det kanske inte blivit någon avgjutning. Tack! Och tack älsklings Erkan som fick agera gipsgjutare på svältande mage! Och tack mamma som skjutsade hit gipset från finspång (Jösses, det blev nästan som ett Oscars-tal, "jag vill tacka...")



Häromdagen kom Erik hem med den här fina blombuketten till mig, helt utan anledning! Det är verkligen inte varje dag det händer så såklart blev jag väldigt glad men även en smula misstänksam, vad vill han nu? Han påstår att han "bara fick lust", så jag antar att det bara är att fortsätta att vara glad, kanske är det så att allt tjat om att jag aldrig får några blommor lönat sig trots allt? Eller vad tror du?:)



Hoppas att du mår bra! Det var allt för idag.

KRAM





...Tänk om...

Sitter här hemma med köksbordet täckt av papper med primtal och ekvationer och det står mig upp i halsen. Inte så konstigt att man varannan sekund drömmer sig iväg ut genom fönstret, bort och iväg. Den här gången drömmer jag om vad jag skulle göra om jag plötsligt vann 149 miljoner (eller vad veckans lottovinst nu är uppe i, 120 kanske) eller kanske 100.000 i månaden i 50 år..

Först skulle jag packa min resväska och ta med mig Erik och familjen till något spännande och ljuvligt ställe..



Vi skulle dricka milkshake i hängmattan, snorkla bland alla färgranna fiskar och gå på spännande djungelutflykter varje dag.. Och när vi tröttnat på all uppassning är det ju bara att ta flyget hem, för där väntar..




.. Vår nya fina rustade herrgård. Den är jättefin och ligger lite ensligt precis med en liten sjö 50m ned på tomten. Där nere vid vattnet ligger även vår fina bastustuga och badtunna (ifall vi tröttnar på jaccizzin inomhus).

Jag skulle också köpa mig en stor fin häst som skulle beta runt i hagen strax bakom huset..


har visserligen ingen aning om hur man sköter en häst, men det finns ju google..

Tillsammans med hästen skulle jag införskaffa mig några söta lamm och lite höns


För att ha något kreativt att fylla dagen med skulle jag skaffa mig en liten verkstad där jag skulle sitta och fila på mitt silversmide och göra fina smycken..



Under sommarhalvåret skulle jag gärna (med hjälp av erkan) öppna och driva ett kollo för barn, dit de får komma och bo i våra små stugor vid vattnet, paddla kanot, bergsklättra, berätta spökhistorier vid elden, klappa och gosa med lammen och bara springa runt i skogen hela dagarna..



När man tröttnat på gummistövlar och hönsbajs kan man ju lätt svira om till högklackat, måla lösnaglarna och ta bebisen under ena armen och erik under den andra och bege sig till Paris över helgen..




Och VIPS så skulle jag inte ha några pengar kvar! Får och hönsskit behöver förvisso inte vara ett omöjligt mål att nå till i verkligeheten, värre blir det med den andra livsstilen.. Vad skulle du göra med dina pengar? Vill du hjälpa mig att mocka skit eller dyker du hellre upp bakom en palm i Bora Bora?:)

Ta hand om dig kära vän! Puss och kram!

Diverse funderingar

Hej hej hallå

Nix, ingen bebis än! Men jag hoppas att det snart är dags, jag har förvärkar som aldrig förr, så jag antar att systemet är inne på generalrepetitionen.. Men är det verkligen normalt att inte vara nervös alls? Jag känner mig snarare taggad än nervös för att klämma ut den där lilla/e.. Erik står kanske för nervositeten så att det räcker för oss båda..

Har egentligen inget roligt alls att dela med mig av idag, bara massa blaj, så om du har bättre saker för dig så kan du sluta läsa nu:)

Försöker:
- Komma på vilken av Takidas låtar från nya plattan som är favoriter och än sålänge måste jag säga att As you die och Walk on by ligger riktigt bra till..! Vilken är din favorit?

- Förstå hur man år 2009 kan straffa kvinnor i Sudan med piskrapp och böter/och-eller fängelse för att de gått klädda i byxor. Kan någon förklara för mig hur det är möjligt att detta fortfarande förekommer? Jag orkar inte ens säga mer om saken, varför kan man inte lika gärna kastrera och förblina alla de män som tänker "orena tankar" om kvinnor klädda i byxor (usch, hemska handling, att klä sig i svala långbyxor när det finns burka) istället för att straffa kvinnorna?

- Hur sjutton orkar tv 3 sända en tredje säsong av Färjan?! Jag har fått nog av raklödder-i-håret-Håkan och alla hans konstigheter..! Ge oss tillbaka På Spåret!

- Samtidigt att tänka ut hur jag ska få hösten att gå ihop med en liten bebis och alla nya tv-premiärer! Det är inte bara en ny såpa eller serie som börjar, utan snarare tjugoen. Det är Ensam mamma söker, Top model 12, Superstars, Vem kan slå Fredrik och Filip, Ullared och så vidare och så vidare! Jösses, säg till när du kan vara barnvakt så att jag kan planera in höjdpunkterna i dumburken och inte missar hela tv hösten! (jaa jag skojar)

- Att inte slita bort allt mitt hår medan jag pluggar matten, DET ÄR JÄTTESVÅRT!! Hur kan man kalla alla dessa gamla matematikgubbar som uppfunnit alla generella teremer med x, y, kors och tvärs och z för genier? Det enda de har lyckats med, är att göra livet surt för alla oss vanliga människor som hellre räknar med siffror än med bokstäver..

Jaaa kära du, det var mina snillefunderingar för idag!

vi ses med andra tankar och förhoppningsvis lite bilder en annan dag! Må väl!

Kraam och hej! 


Idag..

... välte jag ut en blomkruka med magen! Ställde mig som jag ofta gör i köksfönstret och tänkte försiktigt spana lite på alla tokiga grannar utanför, och vips så glömde jag visst att magen var ivägen och krukan for med en smäll rakt in i rutan..! Avslöjad spion kan man säga.. Pinsamt! Det är för övrigt ett ganska kul nöje och tidsfördriv det där med fönsterspioneri. Undrar hur jag kommer bli när jag är gammal tant.. En sån som höttar med näven åt barnen som pallar mina äpplen och fräser åt folk som går för nära min tomt, eller om jag kommer bli en snäll tant som ger alla barn massor med påskgodis.. Stå bakom gardinen och skvallra om alla utanför kommer jag nog fortfarande att göra iallafall.. Haha!

Om du är lite nyfiken på hur magen ser ut nu i vecka 38 så kan du få en liten inblick:



Jag är helt OTROLIGT nyfiken på vad det är för en liten figur som bor där inne. Pojke eller flicka, liten eller stor, har den hår på huvudet eller inte, ja hallå där inne, hur ser du ut egentligen, vad är du för en? Kom ut! Helst får den dock låta bli att komma den 11e, för då är erik borta på exkursion med geografikursen, samt den 17e för då skriver han tenta.. Men den kommer väl när den kommer helt enkelt!

Har för övrigt fått ett nytt favoritnamn på pojksidan - Wilmer. Erik håller dock benhårt fast vid Douglas. Flicknamnen står nog relativt stabilt och det lutar fortfarande åt Alva eller Tilde.. Jag hoppas verkligen att namnet står skrivet i pannan på lillen/an som kommer, för hur sjutton ska vi annars kunna bestämma oss i namndjungeln? Tänk om den ser ut att heta Sören? Nej, det kan väl ingen bebis se ut att heta..

Jaja, snillen spekulerar som vanligt.. Nu ska jag steka pannkakor! MUMS!

Ta hand om dig!
Kramar från mig



Projektplaner åt skogen..

Idag hade jag två projekt att ta mig an - båda gick åt skogen. Det första projektet har jag funderat över ett tag, och det är att jag ska göra en gipsavgjutning av min mage medans den fortfarande finns kvar. Jag vill gärna göra den så tätt inpå fullgången tid som det går, men ändå inte riskera att jag missar det, så idag gav jag mig antligen iväg för att köpa gipsrullarna. När jag efter en ganska svettig marsch kom fram till hobbybutiken som jag blivit tipsad om visade det sig såklart att dessa gipsrullar var slut! Tanten i kassan var dock väldigt vänlig och skulle beställa hem nya för min skull - även fast jag inte kunde garantera att jag skulle hinna hämta dem.. Tack tanten!

Ni får skåda en tagen internetbild sålänge tills jag får göra min.. Såhär gör man och såhär blir det..



Tjusigt värre va?

Det andra projektet var att jag från och med idag och framåt tänkte försöka få lite fart på gullet i magen med hjälp av hurtiga promenader. Sagt och gjort. När jag hunnit halva den tänkta sträckan fick jag skoskav som hette duga! Så nu kan jag glömma att jag ska få ner foten i några andra skor än tofflor den kommande veckan, inga fler igångsättningspromenader på ett tag alltså.. Typiskt..


Inte fullt så tjusigt.. hoppas ni inte åt samtidigt!;)



Vi ses en annan dag!

Kram och hej

vaccin eller inte?

...läste i tidningen igår att sverige nu drabbats av sitt första dödsfall i svininfluensan. Om ca en vecka beräknas vaccinet vara klart och personer som tillhör de största riskgrupperna kommer, som det ser ut nu, att få förtur. Jag vet inte hur det är för dig, men som gravid inkluderas iallafall jag i en av dessa riskgrupper. Problemet är att jag fortfarande inte bestämt om jag ens ska ta sprutan eller inte. Spontant känner jag att jag inte vill ha någon spruta, frågorna är för många och misstänksamheten är för hög för att jag snällt ska sätta mig på sjukan och låta nån doktor spruta in massa konstgjorda bakterier i min kropp.. Hm.. Vad ska man göra? Ska du vaccinera dig?
Många många tycks ha fått en släng av viruset men klarat sig undan med symptom som endast liknar en vanlig förkylning/influensa. Vilka är oddsen att just jag skull insjukna svårt?

Hur vet jag att det är rätt vaccin jag får och att det inte är al-quida eller något "jag-ska-förinta-hela-världen" pucko som konspirerat ihop något och massförintar hela jordens befolkning med detta räddande vaccin? Tänk om de muterar oss så att hela mänskligheten går åt pipan? Kanske är det nån gammal veteran från forna sovjet som fått för sig att vi ska återinföra ett "big brother" samhälle och sprutar in kontrollerande chip i armen istället? Någon mer som tänker som jag eller har jag sett för mycket tokigheter på film?  

Min lärare från kvällskursen berättade däremot en helt sann och hemsk historia om när hon 2001 vaccinerade sig (mot vad har jag glömt).. I samband med denna vaccination fick hon en infektion som satte sig i nervsystemet vilket gjorde att hon i två år(!) var helt förlamad från svanskotan och nedåt. Förra året kunde hon börja gå själv igen och idag går hon fortfarande mycket vingligt och ingen kan undgå att lägga märke till hennes handikapp.. Det är åtta år sedan..

Jaa du, vaccin eller inte? Ett kanske inte så roligt inlägg idag, men nog så viktigt!

Vi ses nästa gång! Ta hand om dig och dina nära och kära!
Kraamar 



RSS 2.0