Max Lampa

Hej där!

Idag har Alva provsuttit lite i sin finfina fåtölj (så konstigt ord egentligen, var kommer det ifrån?) och hon sitter som gjutet i den. Ibland ger jag henne en bok att bläddra i men oftast är det annat som lockar - ljusen bredvid.
Om några år sitter hon nog i svt och tänder ljuset på julafton, likheten är slående!=) Kanske blir hon nya Arne Weise!






Jag lovar mamma, jag har inte rört ljusen...


KRAM

Kosmos 1 och 2

Hej!

Om du är i min ålder kommer du kanske ihåg barnprogrammet Dr Kosmos som gick på tv för herrans många år sedan?
Såhär såg han ut:



Här hemma på fotbollsgatan har vi vår egen lilla spexare i form av Fillifjonkan Durkslag som älskar att klä ut sig.
Så här ser hon ut:





Hej Hej!

Om jag har en tråkig söndag? Nejå, vad får dig att tro det?

KRAM och hej!







Kommentartrubbel

Hej där!

Vad jag förstått är det några av er som fått problem med att skriva kommentarer till inläggen eftersom man ibland måste fylla i luriga bokstäver innan man kan skicka sitt inlägg. Jag ska genast se efter vad detta är för spärr och om man kan göra något åt den, någon av er andra bloggare som vet?

Under tiden vill jag önska dig en riktigt trevlig helg!

♥KRAM♥



lika som bär

Hej du!

Av avsaknaden av kommentarer på filmen jag tipsade om antar jag att du inte gjorde dig besväret att titta? Om så är fallet tycker jag du ska tänka om och föreslår att du tar dig tid i helgen istället!

Här kommer lite bilder på Alvis, kan inte annat än att tycka att hon är superlik mig som liten, har än så länge inga digitalbilder från den tiden men någon gång ska jag försöka fixa det...









You talkin' to me?

Hoppas att du mår fint!

KRAM till dig

Zeitgeist!

Hej där!

Läste just en väns blogg där hon tipsade om en bok som handlade om en pojke vars pappa styker med i samband med terrorattacken 11e september. Tack Mia för inspirationen till detta inlägg!

Jag tänker ägna detta inlägg åt att kortfattat berätta om den film jag för ett par dagar sedan såg - Zeitgeist. En skrämmande dokumentär som ställer allt man någonsin trott på helt ur spel. Filmen är uppdelad i 3 delar:

Del1: Ställer hela den kristna, religiösa tron och historien ur spel eftersom den visar på att bibeln är uppbyggd och skriven utifrån astrologi - man menar med andra ord att bibeln och hela historien om jesus är en saga.
Del 1 hittar du här: (Jag är fortfarande kass på att länka, så ni får kopiera och klistra in!)
http://video.google.com/videoplay?docid=-7362450282309249591&hl=en#


Del 2: Terroristattacken mot world trade center 11/9. Om du frågar mig efter att ha sett filmen så är denna katastrof om möjligt ett insidejobb utfört av USA själva! Hur kommer det sig att de sk flygplanskaparna överlevt kraschen men inte några övriga passagerare? Varför hade usa exakt samtidigt en militärövning med exakt samma scenario - attack mot tvillingtornen? Varför visste inte SOSoperatörerna om de skulle skicka riktiga ambulanser till platsen eller om det var "en del av övningen?"
Hur kommer det sig att tornen rasar spikrakt nedåt och inte välter? Hur kommer det sig att en närliggande skyskrapa också rasar ihop till ett sandmoln när inget flygplan ens kraschat in i det? Hur kommer det sig att det på efterbilderna uppkommer explotioner från tornens källare strax innan de rasar? Varför finns det inga rester från det plan som sägs ha kraschat in i pentagon? Hur kommer det sig att just det planet sägs ha förångats när det inte finns ett enda kraschat flygplan i världshistorien som man inte hittat rester från?
Del 2 hittar du här:
http://video.google.com/videoplay?docid=2428170847743595902&hl=en#

Del 3: Handlar om USAs centralbanker och hur den påverkar dig och mig, kanske är det långsökt, kanske inte? Kan det verkligen gå så långt att vi likt kina i slutändan blir ett kontrollerat folk med ett chip inprogrammerat? Kommer ni hiåg vad jag sa i somras under diskussionen om massvaccinationen mot svininfluensan? Min rädsla för att få ett Chip i armen? Kanske var jag inte ute och cyklade ändå?
Del 3
hittar du här:
http://video.google.com/videoplay?docid=-4104851170462978605&hl=en#

Kanske är det bra att vara paranoid, kanske inte. Men! Gör dig själv en tjänst och kolla på denna film, du lär inte stänga av den utan efterfrågor!
Hör gärna av dig när du tittat, vad tycker du? Sant eller falskt?

Kram och hej!


Mars mars måne

Hej svejs!

Här kommer en liten uppdatering i bilder, jag är lite för lat idag och orkar inte skriva någon längre redogörelse, så här är vår lilla fining under några dagar som gått:


Alvis har fått en ny fin mössa och så här söt blev hon i den





Hon har även börjat "köra bil" och pruttar med tungan så fort hon får tillfälle! det är jätteroligt, förutom när hon äter...



Äntligen har vi tagit oss i kragen och köpt en finfin säng till Alva, vaggan började sakta men säkert bli för liten, och nu sover hon stort och kungligt (prinsessligt?). Hon är superduktig och när vi lägger in henne ligger hon oftast och tungpruttar och pratar med pingu en stund, sen somnar hon. Yes, sömnrutin check, bara (?!?) mjölkavvänjning kvar, hon gillar INTE att man bråkar med hennes mat!








Det du var allt från oss för idag! Hoppas att du mår bra! Visst är det helt underbart att våren verkar vara på intåg på riktigt?

KRAM från oss till dig!

Banangröt

Hej där!

Hoppas att du mår bra, med oss är det bara fint. Våren verkar ju verkligen vara på gång och vi är nog många som tycker att den är riktigt efterlängtad! Många långpromenader blir det på dagarna men också mycket matprovning, den senaste delikatessen i ordningen är som rubriken skvallrar om - banangröt. (självklart talar vi om alvas mat och inte min, om någon mot förmodan nu trodde det) Den verkar riktigt uppskattad och slår min ärtpuré med hästlängder! Såhär kul är det att äta banangröt;








Haklappar står överst på listan till nästa shoppingrunda!

KRAM och hej till nästa gång





Mmmm gott gott!

Hej på dig!

Som du kanske vet håller vi ju på att ge Alvis smakportioner och sakta men säkert försöker vi lära henne att tycka om annan mat än bara bröstmjölk. Hittills har vi provat ärtpuré, potatis- och palsternackapuré och även mumsig banan- och äpplepuré. Bilderna nedan visar det sistnämnda och än så länge verkar detta vara favotiten!







Mmm namnamnam, smaskens med mat! Oxfilé med bearniesesås nästa?

KRAM

Dop 10-03-06

Hej!

Igår var det alltså Alvas stora dag, nämligen den dagen då hon skulle döpas. Du som var där vet ju redan att stumpan var jätteduktig och inte skrek någon gång under hela cermonin. Även på kalaset efteråt var hon väldigt duktig och höll sig vaken en bra stund. Dock vann tröttheten och efter många vakna och spännande timmar somnade vår hjältinna gott i mina armar. Vi vill passa på att säga ett stort TACK till alla er som var med och gjorde vår och framförallt Alvas dag så speciell och fin. TACK för er betydelsefulla närvaro och även tusen tusen TACK för alla fina dopgåvor. Här är ett litet sammanplock av dagen och även de fina presenter som Alva fick:


På morgonen innan dagen med stort D











För att berätta lite kort om dopet så är farbror David och morbror Jonas utsedda att vara faddrar till Alva, ett livslångt åtagande där den centrala betydelsen för oss är att dessa ska finnas i Alvas liv som två goda och sunda förebilder som har massor av bus och kärlek att bjuda på. Prästen hette Eva Katarina.

Efter det fina dopet hölls fika i klockaregården, vi hade även presentöppning och såhär såg det ut









Tänkte också visa er alla de superfina dopgåvor som vår fining fick:



En supermysig fåtölj och en kanonbra tripptrapp stol, båda är redan testade och de får betyget mvg!



Jättefina halsband och ett superfint smyckesskrin! Från vänster: en jungfru (som är alvis stjärntecken) i guld, septembers månadssten, en nyckelpiga för symbolen lycka samt en jättesöt ängel i silver.



Supercoola converseskor! Kanske passar perfekt i höst?



Jättefina avgjutningsset i gips för fötter och händer! Det ser vi fram emot att trixa med.



Fint fotoalbum, en fin speldosa med fotografier och en jättefinfin dopram där alvas födelseuppgifer ska graveras in!



Massa fina väggdekorationer, en tildaängel med text (nedan), en jättefin tavla med hennes namn och två fina hjärtan att hänga på väggen.


"Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull
för ingen annan är som du."



Presentkort på babyproffsen och startkapital för framtida sparkonto!



Finfin bok med Nalle-Puh!



Finfina musikinstrumet, flöjt, munspel och maraccas (undrar vad sjutton vi tänkte när vi köpte det? Vi kommer ju får sår i öronen!) Fina Örgryteprylar, en rolig hoppleksak och fina bokstäver att sätta upp i Alvas rum!



En fin spargris och en fin spargroda. En supersöt nattlampa i form av en kanin och jättefina bestick!

Tusen TACK för era fina presenter. Alva är värlens lyckligaste tjej!

Resten av kvällen gick mest i sömnens tecken och så även denna dagen efter. Lillstumpan har sovit, sovit och sovit. Det är minsann jobbigt att ha finkalas!



Nu vår prinsessa är du officiellt Alva Margaretha Anklew.

KRAMAR



Nervös!

Hej du!

Imorgon (Tisdag) är det dags för babysimpremiär för mig och lilla Alva och jag är lite nervös! Har ju ingen aning om hur det går till, var kan jag lägga henne när jag byter om, duschar, vad gör jag om hon bajsar i vattnet, gallskriker? Jag har tusen frågor och först imorgon får jag svar. Jag hoppas att det går bra och att gumman gillar poolvatten och andra skrikande bebisar i en lätt bullrig miljö!

Såhär fin är vår badtjej:





Tack farmor för mina fina badbyxor säger vi!



Alva inspirerad av mormor och morfars alpenresa:





Mmmmm, världens goaste lilla tjej! Vi älskar dig hjärtat!



Tack för oss sålänge. Hoppas att du mår bra!

KRAM från oss


RSS 2.0