V 24

Hej på dig!

Jag hoppas att du mår bra och att du inte flugit iväg i stormen. Här är det nästan orkanvarning och man känner sig utan tvekan mer blåst än vanligt (usch, ett riktigt mammaskämt, gud vad tråkig jag är!) Med risk för att bli tjatig så har jag inte gjort så mycket idag heller. Eftersom vi fått datumet till vår examination framskjutet till den 8:e så består dagarna mest av att träna inför livet som pensionär - att alltså gnata på varandra, laga mat, göra ingenting och fika med vänninor. Men jag trivs! Desto mer tid för dig och att lägga upp lite bilder.

Som rubriken skvallrar om är jag idag i vecka 24 och ser ut såhär.




Idag har jag varit nere på stan idag igen. Jag köpte morsdags present och en klänning till lillebrors student. Jag vet att jag sa att jag inte skulle köpa någon, men efter ett mycket gulligt bidrag från mammsen så fick jag lyckligt köpa mig en ny! Tack mammsen, Love you! Som vanligt med bristfälligt ljus och tveksam fotograf gör sig mina bilder inte riktigt rättvisa, men den ser ut ungefär såhär och i verkligheten tycker jag den är jättefin!







Jag har även "hunnit" att fika med Hanna på färgargården idag, det var (genant nog) första gången som jag var där men absolut inte sista! Riktigt riktigt mysigt, tyvärr glömde jag att ta med mig kameran, men desto mer anledning att gå dit snart igen!

Nej nu ska vi se vad jag mer kan hitta att börja pyssla med, vi ses snart igen!

hej hej!
 







Vuxenpoäng

Förlåt, det var jätte många dagar sedan sist! Jag har haft fullt upp med att göra allt och ingenting. I helgen har vi träffat vänner och bekanta och mest tagit det lugnt och skönt. OCH vi (läs erik) har köpt oss en bil! Svärfar ringde i fredags kväll och hade stött på en sån vi letat efter, den var jättefin så det var bara att slå till. Inte en enda skråma eller rostantydan någonstans. Fina bettan! Det är så skönt att äntligen kunna röra sig fritt som man vill utan att behöva vara beroende av någon annan när man ska ta sig någonstans! Vi började med att åka och storhandla bagagen full, det var riktigt roligt! Vilken frihet..

   

Idag har jag haft jätteont i ryggen! Inte alls så kul, förhoppningsvis har jag bara sovit snett och konstigt, för jag vill inte börja få ont i ryggen redan..! Men jag antar att jag haft det oförskämt bra hittils, så någongång kommer väl bakslaget, men jag hoppas att det vill vänta lite!

Medan erkan har varit på gymet har jag suttit och läst konsumenverkets/råd och rön (heter det så?) tester på barnvagnar, vad man ska tänka på vid köp och om för -och nackdelar. Snacka om att det verkligen är en hel djungel att sätta sig in i! Vissa tillverkare (kända svenska storsäljande företag) skriver varningstrianglar på sina vagnar där de säger "undvik trappor och rulltrappor" och det låter ju lite skrämmande. Tydligen kan de nya justerbara handtagen gå sönder och lossna lätt när man bänder vagnen uppåt och nedåt med för mycket vikt i. Jösses, hur ska det nu gå att välja? Jag kanske får satsa på att göra som kvinnorna i afrika och knyta fast bebisen med ett tygstycke runt bröstet. Den metoden verkar ju ha fungerat i alla tider och får inte några stora minus i konsumenttester.. om man inte hade beslutsångest innan så kan jag lova att jag har det nu..

Bäst att återgå till testerna.. Kram och hej

 



Idag är jag..

.. i vecka 23 och sakta men säkert börjar det lilla livet att ta form där inne. Det är full rulle nästan hela tiden, den tumlar runt och sparkar så att man ibland undrar vad som står på.. Än känns inget utanpå men desto mer inuti! Om man ska räkna veckorna nedåt så är det (+ eller -) 17 veckor till beräknad nedploppning. Hjälp, ganska länge fast ändå inte..!



NU måste ni ju se skillnad?



Vidare är jag lite tjurig idag. Det är så att våra grannar (under oss) är världens kedjerökare och verkar röka mest hela dagarna. Såklart gör de detta från balkongen. Jag kan förstå att man som rökare absolut vill sitta på sin balkong och röka när det är fint väder. Men jag vill också sitta där utan att få hostattack och andnöd! Det finns inte en möjlighet att kunna sitta kvar därute utan jag är förpassad in till lägenheten. Jag kan inte ens sitta inomhus med balkongdörren öppen, för det luktar rök inne i hela lägenheten efter ett tag. Är det verkligen så att jag ska behöva sitta inne med stängda dörrar och täppa igen ventilationerna hela sommaren bara för att grannen tycker det är kul att förpesta sig själv och andra med äcklig röklukt? Jag förstår att de inte vill röka inomhus hos sig själva, så egentligen är det väl ganska givet att de röker på balkongen, men det är äckligt, äckligt äckligt!!! Och jag är arg som ett bi! Om jag skulle hälla ett ton bajs på deras balkong skulle de nog inte bli så glada, det luktar ju ungeför likadant fast bajs luktar godare..! Jag ska hissa ner ett helt lass med illaluktande grejer, gamla surströmmingsburkar, bajsblöjor, ja jag ska till och med kräkas ner på deras balkong och inte be om ursäkt.. Usch vad arg jag är.. Hur ska bebisen kunna sova här inne sen när det stinker rök?!

Nu har jag fått arga av mig lite..

Hoppas ni mår bra hur som helst !

Puss och kram från den arga bajskvinnan       

En lyckans dag

ÄNTLIGEN är vi färdiga med vårt examensarbete och har nu skickat in det för bedömning. Snart är vi helfärdiga och då kan jag alltså hoppas på att få en riktig yrkestitel. Häftigt! En stor tung sten har lättat från våra axlar, 33 härliga revolutionerande sidor arbete fick vi ihop..

Idag har jag anmält Erik till kanal 5:s programsuccé "Vem kan slå Filip och Fredrik?"  För er som inte sett det kan jag berätta att idén går ut på att helt enkelt besegra de två tv -profilerna i diverse grenar och frågesport, allt från blindbock och backhoppning till matematiska klurigheter. Jag skrev ett ganska kaxigt brev och håller nu tummarna för att han ska få chansen att kamma hem vinsten i höst! Om jag får säga det själv tror jag att han är en grym vinnarkandidat min bättre hälft=)

Igår hyrde vi "Changeling" och jag måste säga att den utan tvekan kvalificerade in sig som en av årets bästa filmer! Om ni inte redan sett den rekomenderar jag den verkligen! Spring och hyr den redan imorn vettja! Den var lite farlig och tung för hjärtat, men mer säger jag inte..



Nu ska jag kasta mig i soffan, man vill ju inte missa premiären av "Mamas boys" på TV3, det kan bli riktigt högkvalitativ underhållning, vem vet?=)  Kram och hej och tack för idag

Jag - en inkräktare?

När man kommer ut till skolan som vikarie har det några gånger hänt att jag själv och eleverna har likadana kläder på oss. Ganska jobbigt tycker jag. Jag vill inte se likadan ut som flickorna i fyran och uppåt utan tycker faktiskt att dessa små 10+  åringar kan handla i några andra butiker än de som är till för lite mer vuxna tjejer/kvinnor. Ibland känns de nästan som inkräktare på något slags klädrevir och i ren protest kan jag låta bli att köpa ett plag som någon yngre jänta drar i även fast jag gärna vill ha det.. Nu till problemet, i min jakt på en ny klänning till de studentkalas och andra högtider som inträder framöver, sökte jag med stor entusiasm i alla butiker som finns tillgängliga på stan. Jag hittade en del fina men hindrade mig i sista sekund. Hur stor är sannolikheten att inte alla tjejer kommer ha just denna klänning i sommar? Sortimentet är inte allt för brett och nästan allt är massproducerat. Hm. Vad göra? Kappahl! Riksen att alla tjejer i min egen ålder handlar på kappahl är ganska liten och de enda jag riskerar att se ut som är 40+ arna (kul prioritering hanna fredrikson). Hittade en del fina klänningar men kan du gissa om jag fick onda ögat där inne?! Plötsligt så slog det mig. För de kvinnor som handlade där inne var jag en sån där jobbig 10 åring som handlade i en butik som inte var avsedd för mig. Jag är alltså lika mycket inkräktare som alla de mellanstadiebarn jag stör mig på. Typiskt..

Hur klänningsäventyret gick kan du se här nedan.






Den var finare live, jag ser visst lite menlös ut.. Vilken var din favorit?

Jaja, hursom helst slutade hela historien i ett beslut som inte liknar mig för fem öre. Jag ska inte köpa någon ny klänning alls..! För en gångs skull insåg jag att det egentligen inte spelar någon som helst roll om jag köper en ny blåsa eller om jag plockar fram nån gammal trasa från garderoben. För i ärlighetens namn skulle jag nog inte använda den nya klänningen fler gånger än vad jag använt de som jag redan har.. Dessutom kan jag använda pengarna till något ännu bättre och mer användbart - en framtida bärsele till bebben. Så himla förnuftigt tänkt av mig så att jag tror jag måste fira..! En ny klänning kanske?=) 

Som jag berättade härom dagen har jag beställt ett par skor från laredoute.se och de kom igår. Dock åker de tillbaka lika fort igen, Bilden i katalogen visade ett par orange/korall färgade skor. Det här är vad jag fick:


Blekrosa! Nä vet du va..


Jaha hörrni, ännu ett inlägg om precis ingenting:) Pulitzerpriset nästa..
Må väl och massa kramar!
Tjipp


        

Peppar peppar

Inatt hade jag den mest otäcka dröm jag haft på mycket mycket länge.. Jag,erkan, familjen och några till jag känner var fast i ett koncentrationsläger mitt i ett pågående krig nånstans i ett land där vi inte förstod vad de sa.. Usch det var en riktigt jobbig dröm och jag grät och grät så mycket att jag säkert grät i sömnen också.. Hua! Härom dagen drömde jag att en gubbe förföljde efter mig från affären och ville ha ihjäl mig.. Hmm usch.. Inga drömmar om rosa moln här inte.. Vad betyder det? Drömtydningsbok någon?


Som tur är var det bara en dröm!


Ikväll ska jag och min kära på bio. Vi ska se Änglar och demoner (historien innan davinci koden) och mina förväntningar är höga! Som den oflitiga bibelläsare/kunnare jag är hade jag vissa problem att hänga med i jesussnacket i den förra, det var magdalena hit och venus dit, så det tog några veckor innan poletten trillade ner och jag förstod storheten i filmen.. Och jag antar att jag får fråga erkan vad som menas med allt även denna gång.. Så fråga mig först om en vecka vad den handlade om..



Ett extra plus med biobesöket är att vi har bokat extra stora fåtöljer med massa benutrymme, så nu kan vi sträcka ut våra långa giraffben riktigt ordentligt! =) Haha!

Imorgon ska jag försöka pallra mig ner på stan och se om det finns nån fin klänning att ha till alla studentkalas som sakta men säkert kommer allt närmre.. Men det får ni se mer av då! Hoppas ni får en trevlig helg med massa skön ledighet och sool!

Puss och hej leverpastej

Onsdag

Mors! Idag är vi i vecka 22 och ser ut såhär..



Den börjar allt synas lite den lilla kulan! Efter helgens hundra glassar ligger jag nu 1.5 kg plus. Oj va snabbt det gick!
Idag har jag haft riktig gravidsymptom för övrigt, jag har svettats som en tok och varit smått virrig hela dagen. Tallrikar har hamnat i kylskåpet, decelitermåttet i sopptunnan och i pannkakssmeten hällde jag i ½ matsked salt istället för ½ tesked! Intressant..

Snubblade över en helt otroligt grym skosida på internet idag, ni som har lite koll kanske har stött på den förut, men för mig var den ny och den är mycket mycket trevlig!=) Det finns hur mycket skor som helst, allt från mindre fina till supersnygga och allt från billigt till herreguddyrt. Och eftersom jag inte har nåt bättre för mig tänkte jag slänga upp mina favoriter. Har kommit på att min skosmak är lite schizofren (kanske all smak vad vet jag).. Sidan är iallafall:

www.brandos.se 











Jaja, skulle kunna hålla på länge till.. Men gör ett besök själv vettja..!=)

Hoppas ni mår bra! Hejhej


Just det..!

Läste för ett tag sedan att det faktiskt är stört omöjligt att slicka sig själv på armbågen. Under texten stod även att ca 70% av de som läst påståendet också skulle testa..

Är du en av dom?=) Jag kan se några av er framför mig när ni nu försöker! Och ja, det räknas även när ni stänger dörren om er för att prova i smyg på toaletten..=)

Jag provade och är en av alla 70%.  Det var verkligen omöjligt.. Det intressanta är ju vilka som inte testar?

Vattenkrig och trasiga kläder

Hej på er. Nu var det visst jätte längesen sen sist så här kommer en snabb uppdatering. Helgen har varit otroligt lugn, vi har inte gjort många knop alls utan bara tagit dagen som den kommit. Riktigt skönt! Erkan har spelat tvspel mest hela tiden och jag har suttit med näsan djupt begraven i Steig Larssons "flickan som lekte med elden". Jag läser sällan böcker eftersom jag inte riktigt har något tålamod, men den här är grymt bra och jag är fullkomligt uppslukad och okontaktbar vissa stunder (därför har jag inte haft någon tid över för er). Något jag även roat mig med under helgen har varit att spela massa gamla cd skivor. Så många minnen som ploppar upp när man återigen får höra gamla Aqua och Ace of base dängor!=) 


Gamefacet..


Underskattade gamla e-type och hanson kan vara kul tidsfördriv=)



Behöver jag förklara och säga att jag har ätit sjukt mycket glass i helgen? Det var egentligen min älsking till sambo som köpte dom (för egna pengar, mycket viktigt!) till sig. Det slutade med att jag åt upp dom! Men jag har lovat att köpa nya snäll som jag är, vi får väl se hur många som blir över då=)

Idag på förmiddagen har jag varit och gymmat. Det är skönt att hinna med det så tidigt som möjligt eftersom det alltid är så lite folk där innan lunch, men idag var visst hela pensionärstyrkan där samtidigt som jag och idag fick de sannerligen något att fnittra åt. På duscharna finns det en sån där automatisk sensor som man bara behöver snudda vid för att strålen ska sätta igång. Olyckligtvis råkade jag snudda till sensorn när jag schamponerade mig och duschslangen började hejdlöst studsa omkring och spruta vatten åt alla håll. Som tur är kom det inget vatten på någon av tanterna men jag kan tänka mig hur det såg ut när jag fumlade omkring där med schampo i ögonen jagandes efter en slang.. Hm.. Antar att jag får bjuda på den!

Sist tänkt jag slänga upp en ful bild på hur jag ser ut bakom stängda dörrar, har envisats med att inte kasta mina leggings som säkert är två år gamla. Dom är noppriga, fläckiga (som inte går bort i tvätten), håliga och gråa snarare än svarta.. Men de är riktigt sköna=) Passar på att använda dom extra mycket när inte gullet är hemma! Man kan nästan säga att jag är en smygslusk.. Passar på att vara hålig och sunkig när ingen ser! Skönt.


I verkligheten ser hålet ännu värre ut, kameran gör det inte riktigt rättvisa, det är ett lika stort på andra benet också

Jaja, nu ska jag förkovra mig i min bok igen! Hoppas ni har haft ett par minuters högintressant läsning..=)

Kram och hej
    

Hej igen

Nu har jag äntligen städat klart! Ser att dammet redan lagt sig tillrätta igen och att nedräkningen tills nästa städning börjat på nytt.. Börjar ångra dessa svarta och mörka träslag som visserligen är fina, men fruktansvärt dammsynliga.. Jaja! Tänkte lägga upp lite eftermiddagsbilder, har inte så mycket att göra idag, skönt!=)



Ungefär såhär blev håret, inte riktigt som i verkligheten, men nästan. Hur som helst mycket bättre än fjortisfrillan!



Köpte den här body lotionen på h&m idag, den luktar riktigt riktigt gott! Coconut och lime, som en riktigt varm sommardag och lite exotiskt (hm, eller nåt..) .. Vet inte hur pass bra den är, men gott luktar det och för 29.50 kan det ju va värt det=)





Mm! Riktigt god fruktsmoothie har jag bjussat mig och bebisen på, frukt och en skvätt mjölk var allt som behövdes..



Dom här skorna vill jag ha, fast i orange.. riktigt snygga tycker jag, kommer från laredoute.se


Det var det för den här gången, nu ska jag hitta på nåt mer onödigt att pyssla med!=) Hej svejs!

Uppe med fiskmåsen

Det finns väl ingen normal människa (utom min farmor möjligtvis) som vaknar klockan 05.40 och är pigg?! Få i min ålder och situation iallafall skulle jag tro.. Eftersom erkan envisas med att sova med öppet fönster vaknade jag i denna tidiga morgontimme av att en fiskmås hade fest utanför vårt fönster.. Den skrek och sjöng och kraxade tills jag inte stod ut längre och slängde benen över kanten och ville strypa den där gamla fågeln.. Jag kunde verkligen inte somna om! Erkan snusade helt oberörd vidare.. Egentligen gjorde det inget, för solen sken, himlen var blå och jag var som sagt inte så värst trött. Men vad gör man uppe själv så tidigt? Läste tidningen på både in- och utsidan, annonser och reklam både en och två gånger, lyssnade på kaffebryggarens härliga puttrande och åt en redig och långsam frukost. Klar 7.15. Nu då? Jaja ni fattar.. Hoppas att det bara var en engångshändelse, för inte vill jag bli en sån där stackare som tassar på tå och sitter och glor i väggen varje morgon i väntan på att huset ska vakna..

Har hursomhelst varit hos frissan idag igen och åtgärdat katastrofen. Mycket bättre! Nu törs jag gå utanför dörren igen och lite till. Men man slutar aldrig att förvånas över det där stället.. Jag har då aldrig varit med om att man plattar någons hår när det är blött? Det bara fräste och stekte om håret så det skulle inte förvåna mig om håret ramlar av nu när färgen äntligen blivit bra igen.. Avslutningsvis slafsade hon dit en klick vax i hela håret. Såg ut som en blöt katt. Tackar!

När jag skulle kliva på¨cykeln vid tågstationen var jag nära på att börja kasta cyklar omkring mig. En fågel hade skitit på min sadel..! Jag ger mig fan på att det var den där fiskmåsen..

Hua, långt inlägg. Hoppas ni inte somnat. Igår gick jag in i vecka 21 och nu ser vi ut såhär:

 

Även om det inte syns så värst mycket här så har faktiskt en liten kula börjat titta fram, och poff så har jag visst gått upp 1kg.. Men det var väl på tiden, så jag gråter inte så mycket..

Inget speciellt på listan idag.. Förutom att städa och damma, tycker inte jag gör annat men det verkar vara dags igen..=(  Imorgon ska jag till mvc på återbesök, undrar vad hon har att säga om det lilla livet.. Vi får se=)

Ha det fint tills vi hörs igen!
Hej Hej 

Hjälp!

Så jag ser ut!! Har återigen varit på mitt regelbundna frisörbesök, som jag alltid är en gång i månaden, och även denna gång kom jag hem och såg ut som ett härke.. Eftersom utväxten blivit så lång och är ganska mörk såhär års, ser det helt enkelt inte snyggt ut med slingor längre. Så jag bestämde mig för att ljusa upp hela utväxten. Detta har funkat bra hos mina andra frisörer som då färgar botten först och sedan lägger ljusa och ljusbruna slingor ovanpå det så det smälter in med det andra.
MEN, det blir aldrig som man tänkt sig! Bokningstjejen (som för övrigt måste varit väldigt ny eller bara helt saknade sina hjärnceller) hade krånglat till bokningen så frisören hann inte göra slingorna idag, utan bara färgningen..! Jag får helt enkelt komma tillbaka en annan dag. Eftersom jag har abonnemang så kostar det mig inga pengar, men ack så mycket mer tid och ork.. Till råga på allt trodde jag att resultatet ändå var helt okej, jaja tänkte jag, det ser inte konstigt ut så jag behöver väl inte vara allt för arg..
Det var först när jag kom hem som jag såg katastrofen! Där hade jag gått i godan ro och trott att jag iallafall var lite fin i håret, när jag i själva verket ser ut som en tacky mupp! Det är inte okej att gå omkring och se ut som en förortsfjortis när man är 24 och bebisväntande, där går gränsen.. Vad ska erkan säga? Shit vem är du, ge tillbaka min tjej.. Det bästa för min del vore ju egentligen att stoppa huvudet i en burk med råttfärg så jag aldrig mer behöver sätta min fot hos en frisör igen så fort utväxten kommer smygande.. Men hur som haver ska jag dit senare i veckan igen. Can´t wait! 



Jag lovar att bilden ändå är snäll, det är ännu fulare på riktigt!
Gud som haver barnen kär se till mig som förortsfjortis är....


Hoppas ni är fina i håret och mår bra i allafall=) Jag är inte bitter..
Kram och hej

Mmm Mmm Mmm!

Ville bara dela med mig av mitt ensammys..=)







SJUKT god smet!







Mmmmmm! Nu ska jag kaffa och äta kladdis med gubbar=) Hej då hej då!


Superhelg

Så har då även valborg och 1:a Maj helgen passerat för detta år. Vi har haft en superhelg ute i Fimpen hos mamma och pappa md massa mys, slappande och god mat. Själva valborgskvällen spenderade vi med kära Frida och Kristian och ett litet gäng trevliga prickar till. Mycket trevligt! På lördagen var jag,erkan,pappa,mamma,jonas och mickis på Olearys och spelade bowling och åt god mat. Vi tippade ranking och poängställning innan vi gick dit och tro det eller ej så blev jag sist rankad, tack... Dock spräckte jag allas tipsrad och skrällde till med en 2:a plats! Det är även väldigt viktigt att poängtera att erkan kom trea!! Hihi! Pappa var den som kammade hem första platsen.

Så mycket kul och så mycket mys vi haft, och så få bilder jag tagit..! Fy skäms. Lyckades iaf få fram kameran idag när jag planterade min blomlåda med massa blommor som jag fick som en liten present av mammsen. Så här såg det ut..

  

Och på ballen:



Erkan har åkt till Nyköping för att hänga med en klass från skolan ut på läger, de ska sova i tält, vandra och ha andra skojigheter för sig. Så nu är jag bokstavligen gräsänka några dagar. Ganska tomt och ensamt och om jag känner hormonerna rätt så kommer jag grina floder.. Ikväll ska jag hur som helst passa på att breda ut mig i soffan och glo på Australia, för den kan jag aldrig få honom att vilja se, så det ska jag roa mig med! Hoppas den är bra..! Har laddat med näsdukar..

Hoppas ni också haft en skön helg och att ni mår bra!
Hej svejs!  

RSS 2.0