Var börjar jag..?

Hej kära du!
Hoppas du haft sköna dagar i solen och inte farit allt för illa av värmen. Själv har jag jobbat 14-21 i fredags och 07-21 både lördag och söndag, så milt uttryckt är jag lite grinig och sliten! Därför rekommenderar jag dig att sluta läsa det här inlägget NU om du inte vill bli nedsmittad av dålig energi, för här nedan sparar jag inte på krutet.. 

Ännu en orsak till min dåliga sinnesstämning beror på det riktigt tråkiga och j***igt irriterande beskedet jag fick i fredags em: Jag är inte färdig i skolan! Nej nej serrö, tydligen är det så att för att kunna få ut sin examen i Linköping måste jag ha läst en viss kurs (grundläggande färdigheter heter den) vilket jag inte har gjort och heller inte hade en blekaste aning om att man behövde. Hur ska jag kunna veta det när ingen sagt det till mig? Studievägledaren som ringde uppmanade mig lite surt att det faktiskt är varje students skyldighet att ta reda på vad man behöver läsa. Men då undrar jag: När jag ansökte om byte från Gävle till Linköpinng och hade skickat in alla hundra papper och Linköping efter handläggningen svarar " Ja det här ser ju fint ut, välkommen hit! Här är ditt schema.." hur sjutton ska jag då veta att det dinns vissa speciella kurser som man måste läsa? Hade det inte varit väldigt lämpligt om dessa studievägledare sagt till mig " Välkommen hit, men du måste läsa den här kursen för att kunna bli behörig.." Nej nej. Det är enligt dem min egen skyldighet att ta reda på..!! Så vad betyder det här då då? Jo, för att få min lärarexamen behöver jag antingen:

1. läsa kursen på heltid nere i Linköping under en termin (till jul) samtidigt som jag har en nyfödd lite bebis på armen och rentav skriva tenta mellan krystvärkar och amning
2. Läsa kursen på distans på halvfart i antingen falun eller växjö under två terminer samtidigt som vi försöker njuta av liten bebis och pussla ihop det så gott vi kan.
3. Vänta ett år med att läsa den j***a kursen tills vi kommit på en bra lösning på problemet
Detta betyder även ytterligare studieskulder, som med lite information från de idiotiska studievägledarna hade kunnat undvikas.
Så imorgon under min lediga dag får jag alltså sitta och bila ner till linköping för att reda ut allt med den där kossan och försöka få något humm om vad som kommer att hända härnäst.. Inget solande och badande imorgon heller alltså!

Egentligen finns det sjuhundra arga åsikter till, men jag känner mig så uppgiven  och matt att jag inte ens orkar skriva mer. Jag är så sjukt ledsen och arg och just nu känns orken och glädjen riktigt långt borta! Och vad som är ännu värre är att det inte hjälper ett skit att gnälla.. Jag sitter verkligen i skiten och situationen och framtiden blev verkligen inte vad jag hade tänkt mig.. som vanligt..! Behöver jag säga en gång till att jag är less..? Less på studievägledare som bara har öppet mellan 8-9 eller har semester. Less på att det inte alls hade behövt vara såhär. Less över att ev inte kunna få vara hemma i lugn och ro med den kommande bebisen. Less på att inte veta något om framtiden. Less på att jobba i 40graders värme med ryggvärk. Less på datorer som tar 40min att starta.

Och mitt i allt svärande och grinande gör sig det lilla pyre här inne påmind och sparkar och voltar runt som en tok. Tack pyret för att du påminner mig om att jag samtidigt är väldigt glad och ändå inte helt uppgiven..

Jaja återkommer när jag fått rätsida på mitt liv..    

Ny vecka nya möjligheter

Oj så längesen det var sedan sist! Många av er vet att jag nu befinner mig hemma hos föräldrarna i Fimpen för att avverka några veckors sommarjobb, så därför är bloggrutinerna inte riktigt som de brukar. Men nu kommer äntligen en sabb genomgång av dagarna som passerat sedan sist..  

Midsommar: spenderades på bästa sätt med kära vännerna och massa god mat







På midsommardagen firade vi Carro som fyllde 23 och för första gången kom jag till ett kalas utan paket! Usch så tråkigt, stackars henne. ALLA butiker (inkl.ICA)  var stängda denna dag, så linchen fick klara sig utan present tills vi ses nästa gång.. 

I måndags startade alltså sommarjobbet på riktigt, fem härliga veckor blir det på det gamla vanliga stället och jag ska göra mitt bästa för att vara så kärleksfull som möjligt mot alla rara gamlingar även detta år!
 
Igår var jag jobbledig och åkte därför upp till min käraste Erkaperka i nyköping. Vad möts jag av?! Jo en tok som visst inte förstått att man inte ska åka inlines på rumpan! Ajajaj...




Stackars gubben var inte så kaxig framåt kvällen och natten, då gjorde det nog bra ont! 
  

Jag skjutsade även vännerna sofie och simon och lillgullet noah till flyget till skavsta på onsdagmorgonen, de skulle till Italien och ha det gott..!






Idag har jag och lillebror min varit ute i stugan och badat, fikat och fiskat.. Det sistnämnda dock utan resultat..










En mycket mycket härlig dag!  


Bild på den växande tjockismagen kommer en annan dag, men för er som har bra koll så stämmer det att jag nu är i vecka 28 och både lillpyret och jag mår bra!  Bara 12 kvar!!

Förhoppningsvis hinner jag med er i helgen, ska jobba fred kväll och lörd, sönd 07-21, så skänk mig en tanke är ni snälla!=)

Massa kramar från mig 

 


Brumm brumm..

Hej där!
Hoppas att du mår bra! Det gör jag och idag är jag extra glad. Vi har nämligen varit och köpt oss en barnvagn! Det är ju lite olika det där med huruvida man anser det vara alldeles för tidigt för diverse inköp eller inte, om att ta ut segern i förskott och allt det där. Men tidigt eller ej så kunde jag hur som helst inte riktigt motstå detta tillfälle och erbjudande. Eftersom vagnen är begagnad och funnen via blocket gick jag in med inställningen att vi bara skulle kolla läget, vad för slags människor det var som sålde vagnen, vilket skick den var i och inte alls egentligen köpa den. Men det visade sig att vi sprungit på och gjort en riktig lyckoträff. Den är jättefin och ser knappt ut att vara använd! Dessutom verkade familjen vara en "normal" familj som tar hand om sina saker, så därför kändes det helt lugnt att rulla vagnen därifrån.

Det är en Brio kombivagn och såhär ser den ut.. Tadaa!!








Tilläggas ska att vi fick massa tillbehör till vagnen och den är praktiskt taget klar att börja använda utan att vi behöver köpa till en massa mer grejer. Prismässigt kan jag säga att enbart tillbehören i nypris skulle kosta mer än vad vi gav för hela kalaset. Som ni hör är jag alltså mycket nöjd och glad! Erik är också glad tror jag, mest för att han nu slipper höra mitt tjat om denna jäkla vagn:) Men jag ska nog snart komma på något nytt att tjata om som vi behöver köpa!

Idag går jag även in i vecka 27...


Det var allt för nu, vi ses nästa gång! Kram och hej


15.06.09

Usch vad tråkigt det är att ha sommarlov när det inte finns något att göra. Hur skönt hade det inte varit om det vore fint väder så man kunde ligga ute i solen och ha det bra. Istället sitter vi inne här mellan fyra väggar och försöker komma på nåt kul att hitta på. Jag har kommit på några dagsutflykter som vi skulle kunna åka på, så vi får väl se vad som händer under veckan. Har du några roliga tips på vad man kan göra en halvtrist dag som denna? Rensa garderoben och städat har jag redan gjort, så något annat förslag tack=)

I lördags var det dags för lillebrors student och som tur var stannade regnet kvar i de svarta molnen och störde inte dagen eller firandet. Den känns som att det inte var längesen han började gymnasiet, och nu är det över redan! Tiden springer verkligen fram när man har roligt, och annars med verkar det som.. För egen del är det fem år sedan vi stod där på trappan och skränade som hesa kråkor.










Massa massa fina presenter av släkt och vänner fick han min stora lillebror! Av mig och erkan fick han
jättecoola (tyckte jag iallafall)
kaffemuggar, de ser ut som plastmuggar fast de är i keramik. Hittas bla på www.bluebox.se




Grattis grattis igen och massa tack och kramar till mamma och pappa som pysslat ihop en sån fin och bra dag!

Idag har jag för övrigt varit på kontroll på mvc på förmiddagen och allt ser fortfarande mycket bra ut. Hon fick provsticka mig flera gånger i båda armarna innan vi äntligen hittade en åder- ovanpå handen! Det var enda stället där jag hade tydliga och någorlunda stora ådror. Skönt att man inte är stickrädd.. Förra gången var pyrets hjärtslag på 153 och idag på 147, så om man ska tro på gamla påhitt så är det nog bestämt en liten lilltös där inne! Men som sagt, antingen eller blir det ju hur som helst så varför spekulera! 



Tjingeling och hej!





Jag blir så trött..

.. på alla dessa löpsedlar och annonser om hur vi kan "tappa 5kg till midsommar - sista chansen!" och "Äntligen, nya mirakelbantnings pillret är här!" eller "Gå ned i vikt - helt utan att röra på dig". Vi i sverige må vara ett av världens mest upplysta och informerade folk. Vi kan och vet mycket, men på ett plan verkar vi fortfarande ha hjärnor som fiskmåsar. Vi verkar tro att mat är farligt och att räddningen mot våra kilon finns i ett litet piller som skeppas från USA. Kan vi inte bara en gång för alla göra klart och fastslå att det inte är vanlig mat och kolhydrater, utan fel mat kobinerat med vår osunda livsstil som gör oss tjocka? Vi blir alltmer stillasittande framför dataskärmar och tv serier, Vi tar bussen eller bilen istället för att promenera eller cykla och vi går hellre till fiket med vännerna istället för till skogen. Jag tycker absolut att man ska ta hand om sin kropp, men inte genom att hetsbanta och utesluta basvaror. Hemligheten bakom hälsa och en sund vikt stavas inte piller och dyra kurer utan motion... Det är iallafall vad jag tror.

Piller och självsvältningskurer byggde inte dessa kroppar.. 


Jag vet inte hur det ser ut utanför fönstret hos er, men här ösregnar det som aldrig förr! Stackars alla studenter som blir genomblöta idag! Håller tummarna för lillebror att det är uppehåll imorgon när det är hans tur! Då blir det fest och kalas=) Och på tal om det ska jag åka till citygross nu och hjälpa mammsen med lite inköp inför morgondagen.

Vi ses snart igen, forhoppningsvis med torra fina bilder från studenten!

Hoppas att du mår bra! Kram kram hej



Sommarlov dag 1

Hej på dig!
Idag har jag och min kära erkan varit på IKEA och jag tror aldrig att jag har lyckats springa igenom det så fort! Här slösas ingen tid på att titta på saker man inte ska ha! Icke, framåt march. På ett sätt är det jättetråkigt att handla med honom (och alla andra karlar också för den delen) och på ett sätt är det väldigt bra. Tråkigt är det för att man blir stressad av att inte få kika på det man vill i lugn och ro utan himlande ögon och menande blickar. Jag hade lätt kunnat spendera hela dagen och eftermiddagen där i ikanohuset. Det som är positivt med att ha en "plågad stackars man" släpandes efter sig är just det att man ganska snabbt ledsnar ur och åker hem och inte alls hinner spendera så mycket onödiga pengar som man annars skulle ha gjort. Och eftersom ekonomin egentligen inte tillåter några svindlande inköp den här månaden, antar jag att jag har honom att tacka för den sparsamma inhandlingen och att pengarna räcker till ytterligare nåra dagar. Tack tack då gullet.

Vi köpte hur som helst en rullgardin till sovrummet så vi slipper vakna kl 05 av att man förblindas av ljuset. Och erik den vesslan lyckades roffa åt sig ett par tofflor i farten genom varuhuset, ett par SKITFULA!! orangea som låter "klibb, klibb, klibb" när man går, ungefär som när man klivit i läsk inne på ett golv och trampar omkring det.. Jag står inte ut med att se på dem, tur att de bara kostade 19:-

 

Idag är det även intåg i graviditetsvecka 26. Nu springer visst veckorna iväg känns det som! Pyret som bor därinne verkar ha en rikigt aktiv period. Det sparkas och rullas runt som aldrig förr, jag tror den håller på att slå något slags personligt rekord..  Det är definitivt en atlet, ingen klarinettspelare här inte!:) Såhär mycket växer den hur som helst.

  

 Lillebror tar studenten på lördag, vad tror vi om vädret? Om det ska vara så här kallt och halvregnigt funkar det ju inte med en sval klänning! Suck och pust, vad göra? Kängor och regnjacka kanske.. Några förslag?

See you later alligator! Kram och hej     

Tjohoooooo!

Fram med ballongerna, serpentinerna och trumpeterna! Nu är vi färdiga med vårt examensarbete och det betyder att jag nu är utexaminerad och behörig lärare (åtminstone när intyget kommer på posten)! JIPPIE!
Vi har arbetat ganska hårt med omredigeringen hela helgen och visst gav det resultat, vi mailade in arbetet idag på eftermiddagen och fick svar nu ikväll! Betyg: Godkänt. Såå skönt att få det ur världen!

Det känns lite snopet att det inte arrangeras någon form av cermoni i skolan, utan det enda högtidliga vi får nöja oss med är att gå till posten för att kvittera ut kuvertet med pappren i. MEN, vad gör det egentligen? Nu är vi ju hur som helst färdiga efter 3.5 års slit..(fast erik har en termin kvar stackarn) Fira kan vi göra hemma i soffan. Eftersom det inte blir nån skumpa för min del så hade jag tänkt fira med bulle och mjölk. Mmm!
Annars blir kvällen såpass högtidlig som att somna på soffan om en kvart som vanligt, men ikväll med världens största leende på läpparna!=)

Hoppas du mår bra, för det gör jag!
Kraamar



Typiskt..

Igår hade vi som sagt framläggning av vårt arbete och det gick tyvärr lite sämre än vad vi väntat oss. Vi behöver göra om ganska mycket och jag hoppas att vi hinner färdigt i helgen! Annars får vi det inte bedömt förrän efter sommaren..! Vad som är väldigt irriterande är hur handledarna och examinatorerna (vi har en handledare som "guidar" oss genom arbetet, och en helt annan människa som skall bedömma och godkänna arbetet) är helt oöverens om hur arbetet ska skrivas. Vissa saker som vår handledare sagt att vi varit tvugna att tillägga, och lagt ner timmar på att skriva, är vi nu tvugna att ta bort helt från arbetet för att examinatorn inte anser att det behövs i texten. Jag bara undrar av vilken anledning och för vems skull man egentligen skriver det här gamla arbetet när det inte ens får stå som vi vill ha det och varför i helsike lärarna på ett universitet inte kan vara överens om vad det ska innehålla. Suck och pust.. Skulle kunna fortsätta länge till, men då somnar nog du.

Idag har jag jobbat på skolan där jag brukar vara ibland. Jag kan väl säga att dagen stavas huvudvärk. Mycket kan man lära sig genom att läsa hundratals böcker och kurser på utbildningen i 4 år, men det finns några saker man inte får lära sig på universitetet. Tålamod exempelvis. Vissa dagar skulle det behövas en tankautomat där man kan koppla in hjärnan med en sladd och tanka in lite tålamod. För vad gör man när man under en lektion vänt ryggen till i två minuter och möts av två elever som slåss och skriker för livet, en elev springer gråtandes hem, ett gäng står och förstör massa material i förrådet, några tjejer sliter upp en killes väska och springer runt och flaggar med den stackarns kalsonger och de övriga eleverna rycker dig i tröjan och frågar om vi inte kan starta någongång.. Ganska jobbig situation innan man fått ordning på allt. MEN! Jag älskar´t! Ungar är roliga och underbara, åtminstonde den största delen av tiden. Även om de är 13 år och uppnosiga och tror sig veta allt i världen..

Nu ska jag vila knoppen innan det är dags för tacos och fredagens godispåse! Hoppas du inte somnat av mitt uttråkande..

Må väl! Kramkram    



V 25

Börjar med att säga förlåt så mycket för att det var så länge sedan sist! Men jag har haft fullt upp och knappt varit hemma, men nu äntligen kommer en liten uppdatering om helgen och  veckan som gått. Efter att jag jobbat hela dagen i fredags åkte vi till Nypan, där vi var ute med svärmor och svärfar i båten hela lördagen och söndagen. Ni som inte befann er på en annan planet missade nog inte hur varmt, soligt och fint det var, riktigt riktigt underbart! Erkan slog till med årets första dopp också, Brrrr! 14 grader tror jag att det var.. Jag för min del väntar gärna lite tills det blir någon grad till så att varken jag eller bebisen får en hjärtattack..

Nu är jag hur som helst i vecka 25 och än så länge mår jag toppenbra och vågen har nu ökat med plus 4kg. Såhär ser jag ut..

Vet inte varför men jag börjar bli mer och mer säker på att det är en liten tjej där inne! Det bara känns så.. Men man kan ju aldrig veta, något av det blir det ju iallafall:)

Tänkte inte att jag skulle skriva så mycket mer utan mer låta helgen tala för sig själv, såhär toppen mysigt hade vi det:






Jag vet att det egentligen inte alls passar sig att skämta om tragedier och flygplan som störtar, men jag tror jag vet varför det där planet störtade, jag bländade halva jordklotet med min vithet och slog ut alla radar.. hihi Nej usch, förlåt..




Bbbrrrrrrrrr!!

Nej, knäpperik har inte hittat något i trädet. Han tränar! Jösses..




Världens största myrstack?








På vägen hem ryckte vi lite strömming.. Kul värre!

Jaha kära ni, det var nog allt för den här gången. På eftermiddagen ska vi till skolan för att så vårt examensarbete opponerat. Lite nervöst är det allt, tänk om han sågar det totalt, då vet jag två stycken som inte blir glada.. men vi håller tummarna för att det ska gå vägen. Fingers crossed, break a leg och allt vad man säger. Idag gäller det!

Kram och hej och hoppas att du mår bra!
  

RSS 2.0