100131

Jaha, så har 2010 års första månad gått förbi, unik, borta och kommer aldrig mer igen. Jag vet inte hur du har det, men här är det iallafall sjukt kallt och tydligen har januari inte varit såhär kall sedan krigsvintern 1942, det ni!

Alvis bara växer och växer och jag tycker att hon utvecklas för varje dag som går, hon är stark frisk och pigg vår lilla tjej!








Hoppas att du har det jättebra där du befinner dig, och ett tips i kylan, slicka inte på några lyktstolpar...!

Hej och KRAM från oss

Vår lilla tigerunge

Hej kära du!

Vill bara dela med mig av vad jag vaknar upp till varje morgon - en strålande glad liten tjej som tycker att livet är en fest! Vi är otroligt bortskämda, ungefär kl 10 varje morgon vaknar vår lilla solstråle och på en gång börjar hon prata, det hon säger mest för tillfället är chh chh (som ch,choklad) och hon låter som världens sötaste och ofarligaste lilla tigerunge.





Hon är världens gosigaste och jag skulle inte vilja byta våra morgonstunder mot allt guld i världen!

Tänkte visa dig bild på vår nya soffa också:



TACK säger vi än en gång för en superfin och betydelsefull julklapp! Den är stor och skön, Erik ligger borta på den långa änden och jag på den kortare, Alvis har fått sin "spyzon" i mitten och där trivs hon som fisken i vattnet! Nu fattas bara lite snygga kuddar, filtar och ett litet bord! IKEA nästa!


Hoppas att du mår fint och att du tar hand om dig!

KRAM från alla oss

Året som gått

Hej där!

Nu har ännu ett år gått förbi och jag tänkte summera ihop 2009 så gott det nu går. Tänk så fort ett år går och hur mycket som händer runt om i världen. Glada, tråkiga och spännande nyheter, skratt och gråt, glädje och sorg. Jag har dock haft turen att få uppleva ett helt fantastiskt år med mycket förväntan och glädje. Det (förmodligen) största man kan vara med om, och framförallt det som våra liv och vår vardag mest kretsade kring under förra året var ju såklart att vi väntade vår älskade lilla Alva.

Innan du får se 2009 summerat i bilder måste jag dela med mig av något riktigt häftigt. Igår när jag som vanligt satt med mina matteböcker och stirrade ut genom fönstret gick det helt plötsligt upp för mig att 5+17 är 22. Om jag är helt knäpp och behöver gå en mattekurs för att fatta det? Vänta ska du få höra.. Jag är född den 5e, Erik den 17e och Alvis den 22a. 5+17=22!  
Vi hänger ihop helt enkelt! Är det inte ödet så säg. Jag är hur som helst riktigt faschinerad!

Året började med att Pappa Lasse och Svärmor Karin fyllde 50år. (25e och 26e) Att de fyllde halvvägs till hundra firades med pompa och ståt.




Pappas fest hölls på Storängsskolan i Finspång tillsammans med massa vänner, släkt och familj.





Svärmor Karins fest hölls hemma på Enevägen där Erik läste ett fint tal och kusinerna sjöng och spelade jättefint.

Kort därefter var vi bjudna på kryssning och for ut på sjön för att fira alla födelsedagar Pappa 50, Farfar 70 och Gammelfarmor 90 år! En mycket trevlig tripp! (förutom att jag låg mestadelen av tiden inne på toa och spydde pga maginfluensa. Tror jag..)




Erik och pappa i övre bild och Gerda, Farfar och farbror Per i undre.


I mitten på mars avslöjade vi den stora nyheten och livet tog helt plötsligt en annan vändning. Den här bloggen startades och veckorna räknades och analyserades.


Alvis fötter i magen. 18veckor


Gravidvecka 17

I den här vevan hälsade vi på goda vännerna från Sandviken, Sofie, Simon och lille Noah. (Sofie och simon finns inte med på några bilder, men på lillgodingen fanns det fler!)






Våren gick och sommaren gjorde intåg. Lillebror (som inte är så liten längre) blev helt plötsligt jättestor och gick och tog studeten. (Var försvann åren från det att du var liten och söt till en stor och stark hel karl?) En riktigt härlig fest hemma på altanen blev det!






Sommaren blev svettigare och svettigare trots att mycket av den regnade bort. Alvis växte sig under sommaren större och större och även fast jag var pigg och kry kändes jag som en elefant i värmen.



Vi var på härliga utflykter och semestrar runt om i härliga sommarsverige, bland annat i skärgården med Ebbe och Karins båt, och på västkusten i härliga Varberg med mamma och pappa.


Vi badade och grillade mashmallows...



Besökte Ullared och badade lite till...


Precis som varje år fyller vänner, bekanta och familjemedlemmar år, vilket i sig är mycket trevligt, men en pingla som fyllde 25 var Frida. Det firades stort med en supertrevlig fest på ekmanska.



Tre veckor efter festen var det dags! Den 20e september började jag känna ordentliga sammandragningar och förvärkar och den sk slemproppen gick. Nu visste vi att det var nära!
Kvällen den 21a sept åkte vi in till BB och de konstaterade att jag var 3cm öppen. Jag tyckte att jag hade helvetiskt ont, men det var ju som ett myggbett i jämförelse med vad som komma skulle...





Klockan 00.30 natten mot tisdag fick jag lustgas och klarade mig (på något jäkla konstigt sätt) igenom hela förlossningen med bara detta. Efter att ha krystat i 1½ timme,  kom på tisdagsmorgonen den 22a kl 8.40 äntligen världens finaste lilla tjej ut! Tårarna bara sprutade efter all utmattning, men mest av all lycka. Alvis var här!







Veckorna gick och vi lärde känna denna lilla underbara figur. Vi hade även mycket besök, all släkt och alla fina vänner ville se och gratulera till underverket. Efter att den mesta uppvaktningen lagt sig fick vi besök av sandvikarna igen. En mycket trevlig helg som dock slutade med besök på akuten för sofies del.. Några helger senare gjorde Alvis sin första helg i huvudstaden där vi inkvarterade hos Frida och Kristian och även träffade Carro.(dock glömde vi kameran som vanligt)

Under hösten levde vi (och gör elvis fortfarande) i en liten kärleksbubbla här hemma och både blogg och en del vänner, nära och kära har tyvärr kommit lite i skuggan ett tag och inte hört något av oss. Förlåt...


Alvis växer och växer och firar sin första jul och sitt första nyår, dock mest sovandes.




Slutligen vill jag berätta att vi i samband med Alvas födelse blev 5 generationer på min sida av släkten, det händer ju inte varje dag och därför känns det speciellt och mycket roligt!




Det mina kära var vårt år som gått! Förhoppningsvis har du haft ett lika bra år som jag haft och när du tänker efter gjort riktigt många roliga utflykter och aktiviteter och förhoppningsvis haft många fler skratt än gråt!

Gott nytt år lite i efterskott!
KRAM från oss


























Nu blir det andra bullar!

Hej du!

Alvis har gjort sitt första bus idag, hon slukade en hel bulle med hull och hår!



Jag skojade, men hennes morfar och mormor tuggade duktigt i sig bullen utan problem! (Hur blev det med träningen sen?)

Ikväll är det ÄNTLIGEN dags för Tobbe, Linda och Mats att göra comback i tv-rutan! Det är åter dags för en underbar säsong av "I en annan del av köping"! Inte missa! 4:an är kanalen och 20.30 är klockslaget!

Bullkram från oss

Jag är världens snällaste bebis!

Under en veckas tid har mamma suttit dag ut och dag in med sina två hemtentor och äntligen hon färdig! Stackars mig som har suttit parkerad framför disney channel eller legat och tittat snällt i taket mest hela tiden. Jag är verkligen världens snällaste bebis som inte protesterar, så nu tycker jag att morsan ska köpa något riktigt fint till mig, kanske en ny fin klänning! Mamma tror nog att jag är ledsen över att vi inte hunnit busa lika mycket som vi brukar, men jag är precis lika glad som vanligt..













Nu ska jag och mamma ta igen hela veckans missade mys!

Vi ses snart igen!
Puss och kram från Alvis


2010

Hej på dig!

Slarvig som jag varit med denna blogg får jag än en gång be om ursäkt för dåligt uppdaterande. Vid ett svagt ögonblick på nyårsafton lovade jag dock att försöka bättra mig på den punkten..(vi vet ju alla att man inte kan lova bättring på sina brister hur som helst utan bara EN gång om året!) Men vi får väl se hur det blir med den saken..

Mycket har hänt sedan sist. Bland annat så har Erkan fått jobb! Han börjar på Torsdag som idrottslärare/fritidspedagog i årskurs 1-5 på Degeer skolan 5 minuter härifrån. JÄTTEGRATTIS säger vi och hoppas att sexåringarna inte har ihjäl honom! Puss och grattis hjärtat!



Alvis har firat sin första jul och sitt först nyår. Vi hade det mycket trevligt med mycket släkt, mat, skratt och fina julklappar. Både Alvis, jag och Erik har fått så mycket fina julkpappar så att vi inte kan tro det är sant. Vi vill än en gång tacka så väldigt mycket!

Nu ska jag inte prata så mycket mer utan jag låter dig se vårt liv i några bilder.


Alvis har hittat tummen och äter mest hela tiden på sina små händer..









Nyår! Värdparet Johan E och Josefin till höger och två delar av grabbarna grus till vänster. Johan A och Krille.


Resterande grusgrabbar. Ola och Erkan.


Fina flickorna Frida och Karin.


Jag och världens bästa Frida.


Alvis är alltid i trygga händer vart hon än kommer!


Därför sov hon som en stock genom tolvslag, musik och raketer..

Medan vi andra höll på med galna upptåg...







Tack för oss för den här gången!

Ta väl hand om dig!
KRAM

**Ni som finns med på bild: Jag tog mig friheten, hör av er om jag ska ta bort något kort!**


RSS 2.0