Vecka 20

Jaha då var det halvtid, shit vad snabbt det går! Nu har jag alltså kommit in i vecka 20 och nu är det bara lika många veckor kvar! Plus eller minus förstås men ändå, "bara" 20 veckor kvar, vad hände med tiden? Har fortfarande inte gått upp ett enda kilo, men kanske kommer de sakta men säkert i takt med att pollenallergin sätter lite stopp för alla raska promenader.. Vi får se helt enkelt!

Så här ser vi ut nu:

Som sagt, vet inte om det syns nån egentlig skillnad. Jo lite kanske?

Tänkte skylta upp vilka namnförslag vi kommit på än sålänge och eftersom det inte är någon av er som läser den här bloggen (vad jag vet iaf!) som kommer ploppa innan mig så är ju risken för "namnstöld" ganska liten. För det är faktiskt lite förbjudet tycker jag, eller får man kanske skylla sig själv om man talar om det? Hm, jaja såhär har vi iaf  tänkt.. 

Mina topp 5 flicknamn just nu
1, Arwen (inte godkänt av mr E)
2, Tuva (godkänt)
3, Alva / Alva - Li (halv godkänt)
4, Freja (godkänt)
5, Nellie (godkänt)

Mina topp 5 pojknamn just nu
1,Edwin (g)
2, Viggo (ig)    
3, Sigge (ig)
4, Elliott (g)
5, Alvin/ Elvin

Mr E:s topplista flicknamn
1, Vad som helst men inte Arwen 

Mr E:s topplista pojknamn
1. Douglas och inget annat!
2, Edwin endast om han får kallas Eddie


Haha, japp som ni ser har vi lite olika önskningar.. Så vi får se vad vi kan komma överens om eller om vi hittar något nytt som vi båda gillar, det är ju trots allt det viktigaste..!

Nu får det räcka för idag, vi ses en annan dag!
Kram och hej

Fynd!

Idag har jag haft ännu en sån där härlig dag fylld av massa roligt. Efter alla måsten med examensarbetet åkte jag på eftermiddagen ner på stan med förhoppningen att hitta lite nya krukor till lyan. Efter mitt ommöblerande växtproblem häromdagen kände jag att jag inte riktigt står ut med denna fula tillvaro längre.. Jag kom dock hem med helt andra grejer=)

Tittade in på myrorna där jag som sagt inte hittade några snygga krukor, men däremot köpe jag 3 st mammabyxor/kjol! 165:- betalade jag för hela kalaset, vilket är helt okej om du frågar mig! Det finns tråkiga och roliga saker med just mammakläder. Det tråkiga är att det oftast inte finns så mycket snyggt, om man inte är 40 år och inte har något emot att klä sig i fula opassande tält. Det roliga är att man helt plötsligt verkar tillhöra och passa in under S: storlekarna! Alla mina byxor är i stl S, och alla ni som känner mig och fick godkänt på er senaste synunderkökning vet att min bakhydda egentligen inte alls går under någon S kategori.. Men nu verkar den visst göra det, och jag tycker faktiskt redan nu lite synd om alla er som drar S på riktigt, vad ska ni klämma i er för passande kläder?

Jaja, nu till mitt projekt. Plaggen behövde lite kärlek och vissa korrigeringar för att helt passa mig i smaken och såhär blev resultatet:!

Före: Ful lång kjol
  


Efter: Helt okej snyggare kjol för 65:-
   


Hittade ett par lite baggyknickers eller vad man ska kalla det.. Finns ingen före och efterbild, men dessa tänkte jag kapa nånstans under knät och lägga in en resår i, så att de blir lite som en dragsko.. Helt ok för 45:-


De sista var bara mörkblå vanliga jeans och inget speciellt behövde åtgärdas, så dom finns det ingen bild på.. Men dom kostade också 65:-



Vidare nere på stan försökte jag hitta lite grejer att pimpa balkongen med. När jag tänker mig hur jag vill ha det så går det nåt i stil med hur alla inredningsprogram gör och lyckas med. Ni vet massa fina textilier på väggar och i tak, massa kuddar, myshörna och lite marocanska inslag med massa hängande lyktor och mysfaktor tusen. Nja. Inte riktigt som det ser ut i verkligheten här ute! För att lyckas få med alla grejer jag vill ha, tror jag det skulle behövas lite andra förutsättningar än några hundralappar och färdmedel cykel! Men det här är vad jag fick med mig hem på cykeln och en inte allt för tom plånbok.. Alltid en början..=(



Det var det! Nu ska jag äta!!

Kram och hej!

Andnöd och pollen

dagen har inte bestått av så värst mycket egentligen men har varit nog så påfrestande ändå. Jag och erkan gick en promenad i morse i vanligt raskt tempo som vi brukar göra. Jag kände att jag var lite trött och saktade ned på tempot. Innan vi gick hemåt skulle vi förbi biblioteket och hämta en bok, så vi traskade in där mellan hyllorna. Sakta men säkert fick jag riktigt dåligt med luft och världens hjärtklappning så jag satt mig ned på en pall och försökte lugna mig lite. Dock hjälpte det inte utan plötsligt började hela rummet snurra och det blev helt svart för ögonen. Jag la mig ner på golvet med benen i högläge och jag blev riktigt riktigt rädd (vilket säkert gjorde allt värre) och var nära på att börja grina där i gången på bibblan, men så försvann andnöden lika plötsligt som den kom och allt kändes bra igen.. Hm. Jag har självdiagnostiserat anfallet och konstaterat att det nog helt enkelt var en överansträngning med tanke på att pollenallergin gör att det är svårt att andas som det är, utan motion och bebis.. Så i fortsättningen blir det lite lugnare motionsrundor för min del tror jag.. Skitpollen! Ska ringa till barnmorskan imorgon (på deras helt otroligt lättframkomliga telefontider på två minuter om dagen) och höra vad hon säger..

Nu ska jag och Erkan iväg och titta på fotboll. Egentligen är fotboll en av de sporter jag finner lika intressanta som ekonominyhterna, inte alls med andra ord. Men det är ju gratis och utomhus. Och så är det ju alltid kul att göra nåt annat tillsammans än bara glo på¨varann och skriva examensarbete!=)

Hej leverpastej!    

Små problem och stora

Idag har jag ägnat flera timmar åt ett stort litet problem, nämligen mina växter och blommor. Problemet jag har är att hälften av alla växter jag äger håller på att dö eftersom de står rakt i gassande sol hela dagarna (de i vardagsrummet och sovrummet). Eftersom vi inte har några persienner eller liknande på den sidan av lägenheten så var den enda räddningen för blommorna att få flytta ut i köket där det bara är kvällssol. Det ser faktiskt inte riktigt klokt ut! Vardagsrummet ser ut som en ekande öppen kartong och köket ser ut som en djungel! Inte nog med detta så var jag tvungen att måla om alla krukor(!) så att de skulla passa in i sin nya miljö..
Är det någon som möjligtvis har samma problem?=) Finns det några blommor som gillar att bli stekta i hundra graders sol eller är lösningen att köpa persienner och inte titta ut på hela dagen? Någon med gröna fingrar som har tips? Jag får sluta att bjuda hem folk på sommarhalvåret annars och bara hålla mig till att få främmande på hösten och vintern när blommorna kan stå där de står och då det slipper se tokfult ut.. Som sagt, det finns små problem och det finns stora.. tänkte bara dela med mig ett av dem=)

Godnatt!    

Åå vad det kliar...

...i mina ögon!! Näsan är igentäppt och det kittlar var tredje sekund. Våren är verkligen underbar, allt börjar blomma ut, det luktar gräs och det är ännu inte så pass varmt att man svettas ihjäl. Men, all denna utblomning och detta väldoftande gör mig samtidigt galen! Jag nyser varannan minut och ögonen ser så rödsprängda ut att man kan tro jag inte har sovit en blund det senaste året.. Var glada ni som slipper denna jäkla pollenallergi..!

Idag har jag och erkan varit på cykelutflykt=)! Vi chansade oss ut mot en liten sjö där ingen av oss hade varit tidigare och satt där i några timmar. Det var riktigt mysigt! Det tog bara ca 30 min att cykla i lungt tempo, så dit kommer vi säkert åka fler gånger... Så häääääär mysigt hade vi=)

  





Fy f*n vad jag är vit! Så vit att det borde vara förbjudet! Det är mod att lägga upp en sån här ful bild, men fint och skönt var det iaf!=)

Nu på eftermiddagen har jag börjat rensa min garderob lite, har redan fyllt en papperspåse med gamla trasor som jag inte orkar titta på längre, så himla skönt att få bort! Men jag undrar vart alla uff containrar tagit vägen? Ni vet sånna som skickas till fattigare länder? Vart kan man hitta dem nu för tiden? Hm, känns onödigt att bara kasta kläder som man är trött på, kanske får knalla ner till myrorna..

Ikväll är det återigen dags för robinsonkväll=) Det missar jag inte! Vet inte vem super favoriten är riktigt, men jag vet att jag avskyr Christian, och halvhåller på Jarmo och "träsketanna" eller Angela..

Jaja, tack för idag och hoppas att ni alla mår bra vad ni nu har för er!

Ultraljudet

Idag var vi som sagt på ultraljud och fick se vår lilla bebis för andra gången. Det var så häftigt att se hur den lilla for omkring där inne! Den vinkade med armen och jag var nära på att börja grina=) En lång stund låg den med ansiktet och kroppen mot oss och själva munstycket så vi fick oss en rejäl lång titt rakt in i de runda ögonen, visserligen syntes de bara som två ringar, men jag intalar mig att den lilla tittade rakt på oss och var lika nyfiken på oss som vi på den. Nu börjar jag nästan grina igen..=)

Såhär ser iaf världens minsta fötter ut.. De är ca 2 cm=)



Jag frågade också barnmorskan om det här att jag inte har gått upp något i vikt, och hon svarade bara "ja var glad för det du!" Hon tyckte inte det var nån fara så länge jag äter som jag ska och att jag ska njuta så länge jag kan. Så nu kan jag sluta oroa mig att bebisen inte växer som den ska, för allt ser bra ut!=)

Annars idag var jag nere på stan en sväng och köpte mig lite nya kläder. Ett par svarta mammabyxor blev det, kanske inte så smart inför våren, men det var de enda snygga byxorna jag kunde hitta som dessutom satt snyggt! Sen blev det några färgglada toppar att "växa i" från cubus, som hade 30%. En sån där "skabbpiffig" tant som egentligen var för gammal för högklackat och och kortkort var väldigt ivrig i rean, och axlade upp sig bokstavligen mig och slet tag i samma byxa som jag höll i, fast det andra benet.. Åh, hur j*kla muppig får man bli, låt mig hålla i byxorna i fred och stick nån annanstans! Kalla mig torrsvensk om ni vill, men sånna blir jag galen på..

Avslutar med en bild till från dagens stora äventyr.. Det syns kanske inte så bra här, men ni får ha lite fantasi=)



På den första bilden högst uppe till vänster ser man bebisen (profil) liggandes med huvudet på höger sida med näsan uppåt. Man kan även se den lilla handen som vinkar ovanför huvudet.
På båda bilderna högst upp ser man alltså huvudet till höger i bild, den ligger liksom med ryggraden nedåt och näsan uppåt.
På bilden nere till höger är fötterna, samma bild som jag visar högst upp i inlägget.
Och på bilden nere till höger har den vänt på sig och näsan och magen pekar nu nedåt, huvudet är till höger och benen till vänster=)
Coolt va?=) Min lilla bebbe..

Nej nu får det räcka för idag, det är ju en dag imorgon med, då ska jag och erkan eventuellt åka på cykelutflykt!=) Men det får ni höra om vid ett senare tillfälle!

Ha en superhelg! Puss och kram hela dan

torsdag




Ja såhär ser den ut nu..Vecka 19+1 Vet inte om det syns så stor skillnad på bilderna, men jag gör det lite till en tradition att fota varje vecka ändå, mest för att=) Imorgon ska vi på ultraljud igen! Det ska bli så spännande att se hur den lilla ser ut, se om den har växt till sig lite och om allt är som det ska. Peppar peppar.. Då får ni förhoppningsvis se lite bilder på den lilla på riktigt!

Nu måste jag vara lite arg ett tag. Östergötlands landsting har bestämt att ta ut en avgift på 150 kr för resor med ambulans som inte är akuta, med andra ord de som "beställer" en ambulans vid oro eller liknande. Mm okej, lite synd att det ska bli en kostnadsfråga att åka ambulans, men det kräver sin egen diskussion och inget jag orka bry mig jättemycket om, det låter jag vara. Vad jag däremot blir riktigt arg över är att denna avgift på 150kr inte gäller kriminalvårdens "kunder". Nej de åker gratis. Såklart! Varför inte?! Det är ju helt logiskt, alla andra medborgare måste betala, men inte de kriminella busarna inte! De tillhör ju en utsatt stackars grupp och har ingen ekonomisk inkomst. Vidare får denna "stackars" utsatta grupp utbilda sig vid våra universitet helt gratis. Jackie Arklöw (polismorden i malexander) och Helge Fossmo (knutby) är bara två av alla intagna som har magisterexamen inom flera av sina utbildningar! (ja, de har fler utbildningar i ryggsäcken)  Själv får jag en fet check på 300.000 när jag pluggat färdigt, inte så kul. Man kanska ska gå och råna en bank? Skolbarnens lunch i skolan är beräknad på ca 5-6 kr/elev tror jag. En lunch på våra fängelser är beräknad till 12-13kr/person. Som sagt, HELT LOGISKT!!  Men jag undrar vem det är mest synd om. En mördare, eller den familj som förlorat den man älskar?

Nu får jag nästan hjärtklappning av ilska, så nu slutar jag=) Om man ska avsluta i lite positiv anda så är det ju iaf hur fint väder som helst!! Göttgöttigöttgött!

Vi ses imorn! Kram och hej 



Det var droppen

Åh! Jag blir så trött på mig själv. Inte nog med att jag har haft den tråkigaste dagen på länge, jag upptäckte nyss när jag vek tvätt att jag lyckats kasta med min tiger of sweden kofta med all annan 40graders tvätt. Tyckte den såg lite konstig ut när jag vek den. MMMM! Det är visst handtvätt på den och ser nu ut som en demolerad gammal trasa med förvridna sömmar, en tight ärm och en lös, ryggen är hälften så kort som framsidsn och ja, ni fattar.. Den ser helt enkelt förjävlig ut! Typiskt. Som tur ÄR, så var det inte nån egentlig superfavorit, men nu bara för att den kommer att kastas och inte finnas i liv längre så slår jag vad om att jag kommer sakna den och vill använda varje dag..! Åh.. Jaja. vad är väl en bal på slottet...
Får väl använda den som fönsterputsare=)

Ruggig tisdag

Idag är jag sjuuukt sugen på att shoppa hela dagen! Äta god lunch och dricka kaffe på stan, lulla runt och glo i skyltfönster och äta glass i solen, köpa massa fina blommiga, vårklänningar och fixa mig ett par (helst lite snyggare och längre) solbrända ben, köpa massa söta bebiskläder och andra roliga saker. Men! Det blir svårt när det : 1. är 20 minusgrader och när det inte syns ett spår av varken sol eller värme, så glass är inte att tänka på och heller inga bruna ben. 2. Det är tre dagar kvar till csn så att det enda man kan köpa tills dess är en liter mjölk. 3. Jag kan inte ens ha några fina blommiga sommarklänningar för det finns inga snygga mammakläder, om man inte vill se ut som 40 år.. 4. Bebisen har långt kvar så små söta kläder känns lite onödigt just nu..  Åh, pust. Vad jag istället har gjort idag är: gått lång jobbig promenad i snålblåst så jag var helt rosaröd i ansiktet när jag kom hem, ätit ärtsoppa till lunch, suttit och skrivit det gamla exarbetet tills rumpan domnade och gav mig åderbråck i benen, gått med tredagars otvättat hår och gnällt över hur tråkigt allt är..

That´s my day!=) Inte riktigt som jag ville.. Men jag är inte bitter!

Hursomhelst så lever mina hormoner sitt eget lilla liv och detta visar sig främst genom att jag grinar för ALLT! Igårkväll när jag såg på sjukhuset var det en tjej som födde barn och när den lilla bebisen låg på magen började jag störtgrina, jag grinar till Grey´s, nyhetsmorgon, nyheterna, ja fan snart till tv -shop..! Men det finns en scen som är oslagbar, jag har sett den huur många gånger som helst, men jag gråter lika mycket varje gång..!! Det är klippet om Christian the lion. Kolla ni med vettja:

www.youtube.com/watch?v=btuxO-C2IzE

Är inte så haj på att länka till filmklipp, men om ni vet hur man gör får ni gärna hjälpa mig!=)

Imorn är det dags för ny bebis i magen bild, då går jag in i v 19.. Shit, snart halvvägs!!
Hoppas ni mår bra i kylan!
kram och hej!




Hej hej hemskt mycket hej

Hej alla hoppas ni mår bra i det härliga vädret! Här är allt under kontroll, idag har vi arbetat med exarbetet och gjort klart resultatdelen, alltid skönt att vara en bit på väg även fast vi har mestadelen kvar... Annars idag har jag morgonpromenerat, pysslat hemma, lagat mat och gjort hemgjord julkola!=) Mmmmmm! Fick sjukt sug så jag var tvungen att koka ihop min älsklingskola, vill ni prova? Såhär gör man:
50g smör
1dl socker
2 msk kakao eller oboy (lite mindre om du har kakao och lite mer om du har oboy)
4-5msk ljus sirap 
-Koka upp allt i en kastrull (typ värme 4 beroende på ugn) och småkoka/bubbla i 3-3½ min. Kolan ska "stiga" lite i kastrullen.
-Vispa runt hela tiden så att det inte bränner fast

-När koktiden är slut häller man ut kolan på ett smörpapper (förslagsvis på en plåt.)
-Låt den svalna, helst kallt, i ca 10-15 min, men tiden kan variera, så det bästa är att känna efter hela tiden
-Sen ska den vara lagom mjuk att den går att klippa/skära i bitar. Rinner den isär han man kokat eller svalnat kolan för kort tid och om kolan bryts av av sig själv så har den kokat eller kallnat för länge..
.=)
Sjukt gott!!



Hm, vad har mer hänt? Jo, vi har köpt nya utemöbler till balkongen. Kanske inte världens snyggaste, men heller inte världens fulaste! Där kommer jag hur som helst sitta många timmar i skuggan i sommar=) Såhär ser dom ut..




Nu på kvällen har vi haft en väldigt sen, eller tidig, kräftpremiär! Kräftorna vi fiskade i augusti har stått i frysen hos mamma och pappa helt bortglömda, tills nu! Mmmmmmmm va gott det är! Skulle utan problem kunna leva på kräftor tror jag, riktigt riktigt mumsigt! Jag tänkte snickra ihop varsin kräfthatt för att riktigt känna av premiären, men tror att jag hade fått slå erkan medvetslös först innan han skulle ta på sig en sån, så jag gav upp idén lika snabbt som den kom=) Haha, vilken syn, vi två här hemma med kräfthattar.. hoho..



Och såhär såg det ut när vi fiskade dem..







Haha erkan var sååå sjukt less, han hade hellre skedat upp bakom mamma och sovit vidare på morgonen, men icke! Här var det uppstigning!=)

Jaja, det var det, nu ska vi hinna med en kvällsprommis innan det är dags att slockna i soffan..

Hej och kram!

 

Bläääää

Hej hej, nu var är det dåligt med update här, jag vet.
Både igår och idag har jag mått apa som aldrig förr. Det började i tisdags kväll och hela dagen igår mådde jag sjukt illa och hade värsta magknipen! Inget kul alls..=( Idag har magknipen varit lite bättre men istället har jag spytt som en katt (hm, apa och katt, många djurliknelser..) Jag var nära på att spy rakt ut i gympasalen men lyckades svälja i sista sekund, usch, fräsh fröken jag är..
Jag undrar om jag bara åkt på nån slags magsjuka eller om jag ätit något dåligt. Vill inte riktigt ringa mvc och gnälla över illamående som jag känt av i 2 dagar.. Men om inte värken är över efter helgen så får jag väl ta mig i kragen, hm, nojan sätter in igen, tänk om det är nåt lurt med bebben? Jag har fortfarande inte gått upp nåt på vågen heller, hm, konstigt...


Såhär ser den och jag ut nu iaf=)


För övrigt är det riktigt svårt att känna om det bara är nervryckningar eller om det faktiskt är så att jag har börjat känna av grodans små sparkar! Det liksom pirrar till lite då och då, och man känner hur det "fladdrar" till. Kan nån av er som har erfarenhet känna igen vad jag menar?
Imorgon tågar fredagen in igen, herregud, redan en vecka sen det var påsk! Vad händer med veckorna? Det blir en lugn helg och förhoppningsvis inga fler spyor! Vi räknade ut att vi idag har 3½ vecka på oss att skriva och lämna in vårt examensarbete som vi inte ens börjat på än..Oooops! Dags att sätta igång kanske?! Mja. På måndag möjligtvis..=)

Hoppas ni alla mår bra! Kram och hej

Back to verkligheten

Hej hej hopp!
Nu är (äntligen) påsken över för denna gång och jag antar att det inte bara är jag som ätit som om det inte fanns någon morgondag och flängt runt och träffat massa släkt och vänner. Vi hade en underbar torsdag till lördag helg i nypan med massa mat och mys och även lite skogsliv. Superhärligt solväder var det hela helgen så nu har fräknarna på näsan börjat komma fram. Sen spenderade vi söndagen och måndagen i fimpen, vi premiärgrillade på mammsen och pappsens altan, spelade spel och hade det mycket mysigt!

Finfint vid en mysig sjö i nypan


Mm, korv=)


Ännu mer MM, jordgubbar doppade i smält choklad, Kanske det godaste under hela helgen!=)


Pappsen vill köpa mark och bygga en sommarstuga, så vi var på inspektion. Vi hann med att se årets första ormar också! En snok och en kopparorm, två riktiga bjässar! Erkan försökte leka Steve Irwin och springa efter dem och hålla dem i svansen, men hann inte. Phu, kanske var lika bra..! 
Annars har det alltså inte hänt så mycket mer under påsken än mat, mat och mat, så därför finns inte så mycket mer att säga om det=) Skönt att det bara är påsk en gång om året..

Vad händer annars i livet? Idag har jag jobbat på borgsmoskolan och ska göra det hela veckan, det är guld med lite extra pengar, men samtidigt är det jobbigt att fara runt i en idrottshall med röstläge 2000 och akta sig för flygande bollar överallt. Huvudet känns som en luftballong när jag kommer hem.. Tänk om bebisen blir döv av allt mitt gapande? Och om den blir sjösjuk av allt guppande där inne? Hm, nej usch peppar peppar..! Det går nog bra.. Imorgon går jag in i vecka 18 och då är det dags för de traditionella veckobilderna på maggen=) Så tills dess finns nog inget mer att tillägga..

Hej svejs tills nästa gång!

Bättre än rödvin?

Måste bara blogga upp mitt mumsiga substitut för ett glas vin såhär i väntans tider.. Mmm. Kan inte bli bättre=) Eller?



Mumsigt med smoothie och after eight=)

Nattinatt 

Regn och rusk

Hej hej hallå i rusket, det var väldigt vilket bakslag på det fina vårvädret det blev, brr, riktigt aprilväder!
Idag har jag varit i Fimpen och hälsat på Sofia, Sofia och lilla Amandabebisen, det var mycket trevligt och kul att ses igen eftersom det inte blir så ofta nu för tiden. Lillsötisen hade blivit riktigt stor sen jag såg henne sist och konstigt vore väl annat, då var hon bara två veckor och nu är hon hela sex månader, jösses vad dagarna och månaderna går snabbt! Vi fikade hembakad kladdis, snackade skit och gick en prommis i blåsvädret. Och en fågel sket på min nya jacka!=( Äckligt..!

Annars händer det inte mycket här, idag gick jag in i vecka 17 och magen börjar sakta men säkert att göra sig påmind, jag kan som sagt inte knäppa byxorna helt utan kör med en hårsnodd som resårband. Det funkar sådär. Iallafall när man cyklar. Byxorna åker ned hela tiden och man ser ut som en rörmockare med värsta stjärtskåran och gylfen korvar ned sig så det ser ut som man har en minisnopp framifrån, ååh, herregud vilka problem. Det känns som att jag får hänga i mina leggings (som för övrigt har fått ett 10cm sexigt hål på innerlåret) ett tag till och snart köpa mig ett par tjusiga mammabyxor..


Vecka 17

Imorn åker vi till Nyköping för lite påskfirande men först kommer svärmor hit på en liten shoppingtur, tänkte passa på att släpa med henne och erkan till babyproffsen och kika på vagn och lite annat. Det känns å ena sidan lite tidigt att börja tänka på sånt. Men å andra sidan känns det skönt att börja spana runt lite smått för att veta vad som är bäst och vad man ska satsa på, det är ju en hel djungel av prylar som finns!
Vill avsluta med att tacka för alla kommentarer, även om ni som läser bloggen inte är såvärst många än, så är det ändå kul med respons! Tack tack!=)

Glad Påsk och tack för idag, hoppas ni mår bra
       

Hemma igen

Efter att ha bott och hälsat på våra kära sandvikenbor sen i torsdags är vi nu hemma på fotbollsgatan igen, på något sätt är det alltid lika kul att få komma iväg några dagar - och sen är det lika skönt att få komma hem igen. Vi har haft det så bra, mycket trevligt sällskap med spelkvällar, lite shopping, massa mat och ännu mer mys har det blivit. Deras lilla guldklimp har hunnit bli åtta månader redan och det är full aktivitet, han tar sig fram överallt och Sofie har fått plocka undan halva möblamanget så att han inte ska äta upp alla prylar som finns framme och så att han inte tippar grejer över sig nu när han börjar resa sig upp. Jag kan säga att det är svårt att låta sig att inte bli charmad av det lilla trollet, så himla go!! Det är inte utan än att man blir lite ivrig att få ut sin egen.


Sofies och Simons lilla söta toker



Noah ville också vara med och spela=)
 
Annars under helgen har grabbarna mest (och ja även sofie fick sina ryck) hållt sig till tvspelande. Själv har jag plöjt igenom varenda gravidtidning jag kom över hos sofie, både på gott och ont känner jag nu. Det är jätteintressant att läsa om all den djungel av vagnar, prylar, förlossningshistorier, viktkurvor och bebisproblem som finns, men nu har jag gått och blivit nojig för precis allt..! Enligt genomsnittskurvan som jag läst står det att i denna vecka är det normalt att ha gått upp mellan 2.5 - 4,5 kg. Jag har gått upp noll. En kvinna skriver att hon gick upp 25 kg(!!!!!) de fyra första månaderna. Hmm, jag menar alltså inte att jag är ledsen på något sätt för att jag inte ser ut som ett hus än, tvärtom, jag är överlycklig att jag har samma vikt som innan, (peppar peppar nu kommer jag väl bli smockfet bara för det)  men på något sätt bli man lite orolig och undrar om den lilla grodan ser ut som den ska? Inte för att den väger 25 kg, men tänk om den inte växer som den ska? Nej usch! Allt är nog helt i sin ordning, jag kommer nog bli tjock så det räcker ändå vartefter... Fast hoppas ändå inte..

Något som ligger lite närmre i tiden än förlossning är påsk, jag har klätt min fina julbelysning, som jag tycker funkar som vanlig dekoration och belysning även när det är långt från jul, med rosa fina fjädrar, mmmmm va fint!!=) Men eftersom vi ska både till Nyköping och Finspång under påsk så lär vi inte kunna sitta hemma och beundra det vackra riset så värst länge.. 



Det var det för idag tror jag, nu ska jag försöka ta tag i nåt vettigt, städa och en prommis i det underbara vårvädret får det bli!

Hejsvejs!   

Sol, sol och sol

Det är ju bara så härligt att våren äntligen bestämt sig för att komma igen, hoppas bara att den är här för att stanna den här gången! Idag har jag haft ännu en sån där härlig som igår. Jag har varit hos frissan i Linköping och gjort lite nya slingor, ljust och ljusbrunt blev det. För första gången tror jag att jag blev helt nöjd och för första gången kommer jag inte att gå tillbaka för att få det omgjort! Det har nämligen varit lite si och så med kvalitén på deras frisörer, men nu verkar det som att jag hittat en som kan=)




Sen gick jag en sväng på stan och impulsköpte en svart höftlång väst på lindex, den var visst mycket snyggare i provhytten än vad den var hemma, men jag är för lat för att gå tilbaka, så jag får försöka använda den ändå!
Undrar om det är såhär det känns att vara lyxhustru, shoppa lite, gå till frissan, dricka kaffe, hm, undrar om det skulle vara lika skoj varje dag?
Hur som helst så har vi ingen skola nu resten av våren utan tanken är att vi ska arbeta självständigt med vårt examensarbete, men som sagt, shopping är roligare och erkan har köpt ett nytt tv-spel som han inte sliter sig ifrån i första taget , så jag hoppas vi får tummen ur nångång..

Har för övrigt förälskat mig i Akons nya(?) album freedom, och speciellt en låt - keep you much longer. Vet inte om det är låten eller solskenet som gör att man känner sig jätteglad. Men jag lovar att med båda delarna så känns livet genast lite lättare, den spelas iaf på repeat i mina lurar så fort jag går utanför dörren..
Nej nu ska jag kasta mig in i garderoben och försöka hitta några byxor som mot förmodan skulle sitta skönt lite skönt i midjan. Sen framåt kvällen blir det yoga med hanna, hoppas det finns någon idag som är stelare än mig, men oftast brukar det vara jag som får första pris i att vara ett kylskåp..=)

Kram och hejsvej

RSS 2.0